Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 05. 16:52, hétfő | PR

Power bank - hogy ne kelljen a konnektort keresned

Power bank - hogy ne kelljen a konnektort keresned

Az okostelefonok, amiket magunknál hordunk, nem mások, mint kis komputerek. A telefontól már rég messze vannak ezek a készülékek, amelyek szinte ötpercenként a kezünkbe kerülnek.

Ezen keresztül tartjuk a kapcsolatot a világgal, és mindenről - az időjárástól a részvények árfolyamán át a pontos időig - ez értesít. Az újabb telefonok egy szinte tökéletes kamerát is tartalmaznak. Minden frissítéssel újabb és újabb funkciók pottyannak az ölünkbe.

A fél életünk benne van a telefonban

Az intenzív használatnak több következménye is van. Az egyik, gyakran hangoztatott hatás, hogy a telefon egyre nagyobb szeletet követel a figyelmünkből.
Önuralom kérdése, hogy ne ellenőrizzük percenként azt a százféle dolgot, amit az okostelefon megoszt velünk. Persze a legegyszerűbb, ha kikapcsoljuk például az applikációk értesítéseit, és innentől belepittyegés nélkül tudunk végigcsinálni egy gyakorlatsort az edzőteremben.

A másik dolog, amit sokan tapasztalunk, hogy mivel állandóan működik és ezerféle módon használjuk, a telefon intenzíven fogyasztja az energiát. Nemcsak a gyengélkedő, öreg készülékek, de az újak esetében is gyakran előfordulhat, hogy napi szinten kell tölteni. Ilyenkor, ha nincs közelben egy konnektor no és persze egy töltő, amivel rákapcsolhatjuk az áramra mobilunkat, a kiszámíthatatlan ideig tartó lemerülés réme fenyeget.

Mennyi ideig szeretnénk feltöltve lenni?

Ki ne találkozott volna vonaton vagy gyorsétteremben - és még rengeteg más helyen - kétségbeesetten konnektort kereső telefontulajdonossal, aki egy rendkívül fontos emailt el akart volna küldeni, vagy még dobni egy üzenetet? Ez olykor nem túl egyszerű - nem is beszélve azokról a helyekről, ahol egyszerűen fizikailag nincs töltési lehetőség, mint például egy erdei ösvény a Kinizsi 100 túra teljesítése közben.

Erre megoldás a power bank, a hordozható vésztöltő. Hozzácsapható a reggeli készülődésnél a telefonunkhoz, és ezzel visszük magunkkal a minikomputerhez szükséges energiát is.

Mire figyeljünk, ha beszereztünk egy power bankot?

Ezek a szerkezetek viszonylag egyszerűen vannak kialakítva, így nem kell túlzottan aggódnunk miattuk.
Érdemes arra figyelni, hogy ne töltsük akkor a power bankot, amikor töltjük róla a telefonunkat. Ne hagyjuk teljesen lemerülni a vésztöltőt, és ne hagyjuk éjjelre a töltőn - akkor húzzuk ki számítógépből, laptopból vagy hálózati töltőből, ha befejeződött a feltöltése.
Ne csapkodjuk, ne verjük oda a készüléket kemény felületekhez, hiszen ez voltaképpen egy akkumulátor, és akár robbanás is lehet a vége.

Melyiket ajánlaná a szakember?

A power bankok igen eltérőek lehetnek, az árcédula sokmindent elárulhat a minőségről. A gyanúsan olcsó darabok itt is a gagyi kategóriába sorolhatók.
A szakértők szerint érdemes megfontolni azt a szabályt, hogy az ár a külső akkumulátor kapacitását jelző (millamperórában megadott) számértéknek legalább a fele legyen forintban. Ez az érték és az ár ugyanis nagyjából arányban vannak - jó esetben.
Ha profibb célra szeretnénk ilyen eszközt venni, azaz komoly “töltések” vannak megcélozva, magasabb millamperóra értékű power bankot szerezzünk be.
Jó tudni azt is, a vésztöltő nem akkor “modern”, ha könnyű. A súlya ugyanis beszédesen árulkodik a teljesítményéről.

Címkék: bestbyte.hu, powerbank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.