Városlista
2018. január 18, csütörtök - Piroska

Hírek

2018. Január 12. 09:05, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

PKC: Egyetlen negyed elvesztése elég volt a vereséghez

PKC: Egyetlen negyed elvesztése elég volt a vereséghez

Egy félidőn át jó dobószázalékkal és védekezéssel versenyben volt a Motax Pápa KC a DEAC U23-as alakulata ellen, ám a harmadik negyedben a vendégek valósággal átgázoltak a pápaiakon és végül öt ponttal győztek.

A múlt heti, Baja elleni vereség után az NB I/B-s kosárlabda bajnokság hétközi fordulójában a Motax Pápa KC ismét hazai pályán pattogtatott. Molnár István csapatának ellenfele az ?A? csoportos Debrecen U23-as együttese volt, akik ellen csakis a győzelem számított elfogadható eredménynek. A pápaiak mestere hangsúlyozta, a zöld csoport alsóháza olyannyira összetorlódott, hogy egy-egy győzelemmel akár három-négy helyet is előre lehet lépni a tabellán, a feldobás előtt Kálmánék a 13., a vendégek a 8. helyen álltak. A négy negyed egyik legnagyobb kérdése az volt, sikerül-e a 208 centiméteres magas, 105 kilogrammos nigériai származású leftt, Godwin Omenakát semlegesíteni, aki nagyban meghatározza a debreceniek játékát. Mindkét oldalon kimaradt lehetőségekkel indult a meccs, aztán Fülöp öt pontjával sikerült megszereznie a vezetést a vendéglátóknak. Mindkét alakulat jól összerakta a védekezését, kevés kosár esett, Keller pedig jól semlegesítette Omenakát, egy negyed után három ponttal vezetett a Pápa (20-17). Kozák közelijével és az első félidőben tíz pontig jutó Schveighoffer hármasával indult a második negyed, melyben végig megmaradt a négy-öt pontos differencia, a félidőben hét ponttal vezetett a Motax (39-32). A harmadik negyed első felében sem változott a játék képe, aztán három pontra felzárkózott a DEAC, Molnár István időt is kért. Ezután Schveighoffer hármasa utat talált a gyűrűbe, aztán olyan hullámvölgyet produkáltak a hazaiak, amire senki sem számított: közel négy percig nem dobtak kosarat és a vendégek egy 15-0-s futással hat ponttal megléptek. Az utolsó másodpercekben Horváth Attila ötödik tripla kísérlete végre sikeres volt, 51-57 állt az eredményjelzőn három felvonás után. Keményebb védekezést, jobban kijátszott támadásokat kért a hazaiak edzője az utolsó tíz percben, sajnos ez csak részben valósult meg. A fáradt PKC három pontnál már közelebb nem tudott férkőzni, a hajrában a jól büntetőző debreceni fiatalok eldöntötték a meccs sorsát.

Motax-Pápai KC - DEAC U23 74-79 (20-17, 19-15, 12-25, 23-22)

Motax Pápa KC: Kálmán 28/12, Schveighoffer 17/9, Keller 9, Horváth G. 4, Fülöp 9, cserék: Horváth A. 3/3, Hadnagy 2, Kocsis 2, Présing, Kasza, Vajda B., Németh A.

Molnár István: Három negyedet megnyertünk, egyet elveszítettünk, igaz azt nagyon csúnyán. Az első félidővel aránylag meg voltam elégedve, jól védekeztünk, voltak indításaink, aztán a harmadik negyedben ledobták az atombombát, támadásban mindenki a másikra várt, olyan helyzeteket vállaltunk el, amit nem kellett volna, az ellenfél pedig büntetett. Nagy csalódás számomra ez a meccs, ha bemegyek az öltözőbe azt fogom mondani, hogy szégyellem magam, remélem a játékosok is.

A bajnokság a MAFC II. elleni idegenbeli meccsel folytatódik.

Címkék: kosárlabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 17. 15:15, szerda | Helyi

Hét baleset az elmúlt héten

Az elmúlt héten – 2017. január 8. és 2017. január 14. között – hét közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a pápai rendőrök.

2018. Január 16. 09:05, kedd | Helyi

A lakásbetörés megelőzhető!

Egy lakás vagy családi ház biztonsága mindenki számára fontos, hiszen lakberendezési és egyéb vagyontárgyaink eszmei értékkel is bírnak, ráadásul senki sem szeretné, ha idegenek lépnék át kéretlenül lakása küszöbét.

2018. Január 16. 08:21, kedd | Helyi

Emléksarok Somogyvárynak

Hamarosan 65 esztendeje lesz, hogy elhunyt Somogyváry Gyula pápai származású író, költő, újságíró, rádiós szerkesztő, politikus, többek között A pirossapkás kislány című reformkori, \'48-as vonatkozású regény szerzője.

2018. Január 15. 07:55, hétfő | Helyi

A doni hősökre emlékeztek

A doni áttörés 75. évfordulója alkalmából városi megemlékezést tartottak az Esterházy út és a Szent István út sarkánál lévő második világháborús emlékműnél.