Városlista
2018. június 19, kedd - Gyárfás

Hírek

2018. Január 12. 09:05, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

PKC: Egyetlen negyed elvesztése elég volt a vereséghez

PKC: Egyetlen negyed elvesztése elég volt a vereséghez

Egy félidőn át jó dobószázalékkal és védekezéssel versenyben volt a Motax Pápa KC a DEAC U23-as alakulata ellen, ám a harmadik negyedben a vendégek valósággal átgázoltak a pápaiakon és végül öt ponttal győztek.

A múlt heti, Baja elleni vereség után az NB I/B-s kosárlabda bajnokság hétközi fordulójában a Motax Pápa KC ismét hazai pályán pattogtatott. Molnár István csapatának ellenfele az ?A? csoportos Debrecen U23-as együttese volt, akik ellen csakis a győzelem számított elfogadható eredménynek. A pápaiak mestere hangsúlyozta, a zöld csoport alsóháza olyannyira összetorlódott, hogy egy-egy győzelemmel akár három-négy helyet is előre lehet lépni a tabellán, a feldobás előtt Kálmánék a 13., a vendégek a 8. helyen álltak. A négy negyed egyik legnagyobb kérdése az volt, sikerül-e a 208 centiméteres magas, 105 kilogrammos nigériai származású leftt, Godwin Omenakát semlegesíteni, aki nagyban meghatározza a debreceniek játékát. Mindkét oldalon kimaradt lehetőségekkel indult a meccs, aztán Fülöp öt pontjával sikerült megszereznie a vezetést a vendéglátóknak. Mindkét alakulat jól összerakta a védekezését, kevés kosár esett, Keller pedig jól semlegesítette Omenakát, egy negyed után három ponttal vezetett a Pápa (20-17). Kozák közelijével és az első félidőben tíz pontig jutó Schveighoffer hármasával indult a második negyed, melyben végig megmaradt a négy-öt pontos differencia, a félidőben hét ponttal vezetett a Motax (39-32). A harmadik negyed első felében sem változott a játék képe, aztán három pontra felzárkózott a DEAC, Molnár István időt is kért. Ezután Schveighoffer hármasa utat talált a gyűrűbe, aztán olyan hullámvölgyet produkáltak a hazaiak, amire senki sem számított: közel négy percig nem dobtak kosarat és a vendégek egy 15-0-s futással hat ponttal megléptek. Az utolsó másodpercekben Horváth Attila ötödik tripla kísérlete végre sikeres volt, 51-57 állt az eredményjelzőn három felvonás után. Keményebb védekezést, jobban kijátszott támadásokat kért a hazaiak edzője az utolsó tíz percben, sajnos ez csak részben valósult meg. A fáradt PKC három pontnál már közelebb nem tudott férkőzni, a hajrában a jól büntetőző debreceni fiatalok eldöntötték a meccs sorsát.

Motax-Pápai KC - DEAC U23 74-79 (20-17, 19-15, 12-25, 23-22)

Motax Pápa KC: Kálmán 28/12, Schveighoffer 17/9, Keller 9, Horváth G. 4, Fülöp 9, cserék: Horváth A. 3/3, Hadnagy 2, Kocsis 2, Présing, Kasza, Vajda B., Németh A.

Molnár István: Három negyedet megnyertünk, egyet elveszítettünk, igaz azt nagyon csúnyán. Az első félidővel aránylag meg voltam elégedve, jól védekeztünk, voltak indításaink, aztán a harmadik negyedben ledobták az atombombát, támadásban mindenki a másikra várt, olyan helyzeteket vállaltunk el, amit nem kellett volna, az ellenfél pedig büntetett. Nagy csalódás számomra ez a meccs, ha bemegyek az öltözőbe azt fogom mondani, hogy szégyellem magam, remélem a játékosok is.

A bajnokság a MAFC II. elleni idegenbeli meccsel folytatódik.

Címkék: kosárlabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 18. 09:02, hétfő | Helyi

Vasúti jelzőtáblát rongált meg

A Pápai Rendőrkapitányság 19030/491/2018. bűnügyi számon közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

2018. Június 18. 07:27, hétfő | Helyi

A Vegas Showband koncertje és a tűzijáték zárta az idei Játékfesztivált

Ma is színes programok várták a kicsiket és a nagyokat a Várkertben és a Fő téren.

2018. Június 17. 08:36, vasárnap | Helyi

Délután játék, este buli - Folytatódott a Játékfesztivál

Rengeteg ember mozdult meg a városban a Pápai Játékfesztivál második napjának programjai miatt.

2018. Június 16. 08:25, szombat | Helyi

Megkezdődött a 28. Pápai Játékfesztivál

A háromnapos rendezvény első napján is volt már játék és szórakozás kicsiknek és nagyoknak. Az Ocho Macho fergeteges koncertet adott a Fő téren.