Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Január 12. 09:05, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

PKC: Egyetlen negyed elvesztése elég volt a vereséghez

PKC: Egyetlen negyed elvesztése elég volt a vereséghez

Egy félidőn át jó dobószázalékkal és védekezéssel versenyben volt a Motax Pápa KC a DEAC U23-as alakulata ellen, ám a harmadik negyedben a vendégek valósággal átgázoltak a pápaiakon és végül öt ponttal győztek.

A múlt heti, Baja elleni vereség után az NB I/B-s kosárlabda bajnokság hétközi fordulójában a Motax Pápa KC ismét hazai pályán pattogtatott. Molnár István csapatának ellenfele az ?A? csoportos Debrecen U23-as együttese volt, akik ellen csakis a győzelem számított elfogadható eredménynek. A pápaiak mestere hangsúlyozta, a zöld csoport alsóháza olyannyira összetorlódott, hogy egy-egy győzelemmel akár három-négy helyet is előre lehet lépni a tabellán, a feldobás előtt Kálmánék a 13., a vendégek a 8. helyen álltak. A négy negyed egyik legnagyobb kérdése az volt, sikerül-e a 208 centiméteres magas, 105 kilogrammos nigériai származású centert, Godwin Omenakát semlegesíteni, aki nagyban meghatározza a debreceniek játékát. Mindkét oldalon kimaradt lehetőségekkel indult a meccs, aztán Fülöp öt pontjával sikerült megszereznie a vezetést a vendéglátóknak. Mindkét alakulat jól összerakta a védekezését, kevés kosár esett, Keller pedig jól semlegesítette Omenakát, egy negyed után három ponttal vezetett a Pápa (20-17). Kozák közelijével és az első félidőben tíz pontig jutó Schveighoffer hármasával indult a második negyed, melyben végig megmaradt a négy-öt pontos differencia, a félidőben hét ponttal vezetett a Motax (39-32). A harmadik negyed első felében sem változott a játék képe, aztán három pontra felzárkózott a DEAC, Molnár István időt is kért. Ezután Schveighoffer hármasa utat talált a gyűrűbe, aztán olyan hullámvölgyet produkáltak a hazaiak, amire senki sem számított: közel négy percig nem dobtak kosarat és a vendégek egy 15-0-s futással hat ponttal megléptek. Az utolsó másodpercekben Horváth Attila ötödik tripla kísérlete végre sikeres volt, 51-57 állt az eredményjelzőn három felvonás után. Keményebb védekezést, jobban kijátszott támadásokat kért a hazaiak edzője az utolsó tíz percben, sajnos ez csak részben valósult meg. A fáradt PKC három pontnál már közelebb nem tudott férkőzni, a hajrában a jól büntetőző debreceni fiatalok eldöntötték a meccs sorsát.

Motax-Pápai KC - DEAC U23 74-79 (20-17, 19-15, 12-25, 23-22)

Motax Pápa KC: Kálmán 28/12, Schveighoffer 17/9, Keller 9, Horváth G. 4, Fülöp 9, cserék: Horváth A. 3/3, Hadnagy 2, Kocsis 2, Présing, Kasza, Vajda B., Németh A.

Molnár István: Három negyedet megnyertünk, egyet elveszítettünk, igaz azt nagyon csúnyán. Az első félidővel aránylag meg voltam elégedve, jól védekeztünk, voltak indításaink, aztán a harmadik negyedben ledobták az atombombát, támadásban mindenki a másikra várt, olyan helyzeteket vállaltunk el, amit nem kellett volna, az ellenfél pedig büntetett. Nagy csalódás számomra ez a meccs, ha bemegyek az öltözőbe azt fogom mondani, hogy szégyellem magam, remélem a játékosok is.

A bajnokság a MAFC II. elleni idegenbeli meccsel folytatódik.

Címkék: kosárlabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.