Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 28. 06:55, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pezsgés a Formák, Színek Világában - címmel nyílt kiállítás a városi könyvtárban

Pezsgés a Formák, Színek Világában - címmel nyílt kiállítás a városi könyvtárban

A Ver-Deco Művészeti Kör Egyesület részben helyi tagjainak alkotásait tartalmazza az a tárlat, melynek megnyitóját kedden délután tartották a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében.

A nem mindennapi kiállításon a helyi alkotók művei mellett budapesti, székesfehérvári, debreceni, sőt, egy indonéz művész festményei is megtekinthetők. A Ver-Deco Művészeti Kör Alkotó Egyesület három évvel ezelőtt jött létre azzal a céllal, hogy az amatőr művészeknek lehetőséget adjon a bemutatkozásra és elindítsa őket a "profivá" válás útján. A különböző művészeti ágak, ipar-, fotó-, képzőművészek, kézművesek jól megférnek egymás mellett és gyakran egységet is alkotnak az egyesület életében. Az egyesület küldetésének tartja, hogy mindenhova elvigyék az alkotás szeretetét, így jutottak el Pápára is és tartanak havonta egy alkalommal művészeti foglalkozást, a Pápa környéki amatőr művészeknek – mondta el Veress Gabriella, az egyesület elnöke, majd bemutatta a kiállítókat, köztük a három pápait, Nádasdi Andreát, Takács Tündét és Peng Juditot.

A pápai városi könyvtár olvasótermében egy indonéz festőnő, a Ver-Deco művészeti díjas Maharani festményei is láthatók. Éppen ezért a megnyitót Wening Esthyprobo Fatandari, Indonézia magyarországi nagykövete is megtisztelte jelenlétével. A nagykövetasszony örömét fejezte ki, hogy részt vehet ezen a kiállításmegnyitón és elmondta, nagyon büszke arra, hogy az egyik tehetséges indonéz festő, Maharani alkotásait is kiállították.

A kiállításmegnyitón Hermann István könyvtárigazgató azt mondta, örömmel adtak helyt ennek a szokatlan, de látványos kiállításnak, amelyben látszik az, hogy az alkotók fantáziája tárgyiasult eredményt hozott.

A tárlatot Áldozó Tamás nyitotta meg. A polgármester úgy fogalmazott, hogy őszintén csodálja azokat, akik bíznak önmagukban és a hétköznapi megszólaláson túl a művészet nyelvén próbálják elmondani azt, amit gondolnak a világról, magukról, vagy az emberek közötti kapcsolatokról, hiszen bátorság kell ahhoz, hogy ilyen formában merjék kifejezni magukat. – Ennek a bátorságnak a következő fokozata az, hogy ami elkészült, azt akarjam megmutatni másoknak, azzal az őszinte hittel, hogy ezzel valamit hozzáteszek a világhoz. Azt kívánom, hogy részesüljenek minél többen a harmadik fázisból is, abból, amikor a kiállítást megtekintők rácsodálkoznak az alkotásaikra – mondta a városvezető.

A kiállításmegnyitón az Arum Melati indonéz táncegyüttes szórakoztatta a jelenlévőket, valamint fellépett Dáma-Semes Bogya Eszter, valamint Kurcz Szandi énekes.


A megnyitót Takács Tünde, a Ver-Deco egyik pápai alkotója vezette


Dáma-Semes Bogya Eszter


Kurcz Szandi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.