Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 02. 08:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu, Pápa-ma.hu

Perutz: Újabb kiütéses győzelem!

Perutz: Újabb kiütéses győzelem!

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság nyolcadik fordulójában a Perutz FC sorozatban nyolcadik győzelmére készült.

Marton Miklós csapatának idei teljesítményére még a kétkedők is elégedetten csettinthettek, ugyanis a 100 százalékos mérleg mellett 28 gólt lőttek és mindössze kettőt kaptak. Szombati ellenfelük a pontvadászat újonca, Magyarpolány volt, mely három győzelemmel, egy döntetlennel, három vereséggel a 10. helyen állt. Kiváló futballidőben, remekül előkészített pályán a már szokásosnak mondható kezdő 11 vonult ki a zöld gyepre, a sárga-kékek a Simon – Horváth Á., Kovács, Szalai G., Bolla - Horváth T. Somogyi – Iványi, Baldauf, Szép – Venczel felállásban vágtak neki az első 45 percnek.

A kezdeti tapogatózás után sokat nem kellett várni az első hazai gólra, a 9. percben Szép jobbról betett labdáját Venczel Zoltán lőtte a jobb felsőbe 1-0. A 16. minutumban megint e két játékos okozott zavart a vendégkapu előtt, ám Szép csúsztatásáról a támadó lemaradt a hosszún. A félidő derekán először jutottak el a pápai kapuig a vendégek, Wéber lövése veszélyesen csapódott, de Simonnak nem kellett játékba avatkoznia. A 39. percben megduplázta előnyét a Perutz, Kócsár rossz előre ívelése Venczelhez került, aki a kimozduló kapus felett a hálóba emelt 2-0. Három perccel később Iványi rontott ajtó-ablak helyzetben, majd Venczelnek összejött a mesterhármas: Baldauf szögletét Kócsár épp a góllövőlista vezetője elé ütötte, aki a jobb felsőbe bombázott 3-0.

Fordulás után hamar jöttek az újabb hazai helyzetek, ám előbb Venczel gurított mellé, majd Somogyi lőtt 16-ról fölé. Az 52. percben a vendég portás Venczel helyezett lövésénél védett nagyot, öt minutummal később azonban ismét maga mögé kellett nyúlnia: Venczellel szemben szabálytalankodott Magyar a tizenhatoson belül, a büntetőt a sértett a jobb sarokba helyezte 4-0. A 63. percben jártak a legközelebb a szépítéshez a magyarpolányiak, ekkor egy kontra végén Óbermayer lőtt a felső kapufára. A 80. percben következett a Devecser ellen látott Venczel mesterötös, a támadó Ughy centerezését váltotta közelről gólra 5-0. A kegyelemdöfést közvetlenül a lefújás előtt Somogyi adta meg az ellenfélnek, a középpályás Kovács ívelését vette át mellel, majd a hálóba gurított, ezzel alakult ki az újabb magabiztos Perutz siker, mellyel a mieink továbbra is vezetik a csoportot.

Marton Miklós: Az első félidőben kicsit megint bealudtunk, igaz vezettünk. Felállt védelem ellen lassan járattuk a labdát, lassan csináltuk a megbeszélteket, nem is voltam elégedett. A folytatásban sokkal jobban játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, abból jó párat belőttünk, de még többet kihagytunk. Ebben kell elsősorban fejlődnünk, hogy a fontos meccseken ezek bemenjenek.

Perutz FC – Magyarpolány 6-0 (3-0) Gsz.: Venczel 5, Somogyi

Perutz FC: Simon – Horváth Á., Kovács, Szalai G., Bolla - Horváth T. (’46 Nagy P.) Somogyi – Iványi (’70 Györkös B.), Baldauf, Szép (’71 Ughy) – Venczel (’80 Farkas)

Magyarpolány: Kócsár – Óbermayer, Németh, Gottfried (’46 Döbrösi M.), Döbrösi G. – Magyar, Molnár, Bencsik (’71 Bencsik), Véber (’60 Németh) – Polt, Wéber

A Perutz FC október 8-án Dudarra látogat, majd október 15-én 16 órától következik a Balatonfüred elleni nagy rangadó.

Fotó és tudósítás: Pápa-ma.hu

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.