Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 25. 17:58, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Perutz: Sikerült győzelemmel zárni az évet!

Perutz: Sikerült győzelemmel zárni az évet!

A 2017-es esztendő utolsó tétmeccsén a tabella 12. helyén álló Pénzügyőr SE gárdáját fogadta a pápai csapat.

A vendéglátók az ősz utolsó bajnokiján 3-2-es vereséget szenvedtek a Gyirmót II.-től, az első előrehozott tavaszi meccsen a hazaiakat természetesen fűtötte a javítás és a revans lehetősége, hiszen az odavágón 1-0-ra kikaptak a fővárosiaktól. Eltiltása miatt Marton Miklós vezetőedző nem ülhetett le a kispadra, sérülés miatt pedig Böröczky Bálint, Kovács Szabolcs és Domján Roland is csak a lelátóról szurkolhatott a Sánta - Farkas, Nagy B., Császár, Kozma - Somogyi, Hanzl, Jurik, Skriba, Németh L. - Szabó Zs. kezdővel felálló hazaiaknak.

A múlt heti bajnokihoz hasonlóan kevés említésre méltó esemény történt az első félidőben, a főképp kontrákra és pontrúgásokra alapozó, masszívan védekező vendégek láthatóan egy pontért jöttek, a hazaiak támadásaiban pedig nem volt átütő erő. Egészen a 42. percig álmoskásan csordogált a meccs, aztán egy hazai szöglet után Luczek szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Szabó Zsolt múlt héten kihagyta a tizenegyest, a labda mögé így Hanzl állt, ő sem járt azonban szerencsével, Czuczi kapus hárította a jobb alsóba tartó lövést. Rögtön ellentámadásba lendült volna a vendégcsapat, ám ekkor Juhász játékvezető a sípjába fújt, majd piros lapot mutatott fel Karvalics Bencének, mint később kiderült azért, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt. Emberelőnyben, 0-0-s állásnál mehetett pihenőre a hazai csapat.

A második félidő színvonalban hozta az első 45 percben látottakat, viszont több helyzet volt, az 55. percben mindjárt Császár fejesét hárította a vendég kapus. Az 56. percben megszerezte a vezetést a Perutz, szöglet után egy kifejelt labdát Nagy kanalazott vissza a bal oldalon érkező Skriba elé, aki az ötösön egy szép csellel elküldte Szigetit, majd nagy erővel a rövid felsőbe bombázott 1-0. A folytatásban is inkább a pápaiak domináltak, igaz az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így nem módosult az állás. A 70. percben Szabó Zsolt tekert mellé egy szabadrúgást, majd a góllövőlista vezetője a hajrában Németh középreadását három méterről sem tudta a gólvonal mögé belsőzni. A háromperces hosszabbítás utolsó másodperceiben a Pénzügyőr végezhetett el szabadrúgást, még Czuczai kapus is előrement a felíveléshez, a pontrúgást azonban Skriba kifejelte, a labda pedig Szabó Zsolt elé került, aki 40 méterről az üresen tátongó kapuba gurított 2-0. A gól után a visszakocogó vendég hálóőr is odaszólt valamit a játékvezetőnek, amiért csapattársához hasonlóan ő is megkapta a piros lapot. Középkezdésre pedig már nem maradt idő, nem szép játékkal, de hozta a kötelezőt a Perutz, mely győzelemmel vonulhat téli pihenőre.

Perutz FC - Pénzügyőr SE 2-0 (0-0) Gsz.: Skriba, Szabó Zs.

Eltiltása miatt Marton Miklós nem nyilatkozhatott, így Orovecz András másodedzőt osztotta meg a mérkőzéssel kapcsolatos gondolatait.
- Nehezen indult a meccs számunkra, az ellenfelet motiváltabbnak láttam, letámadtak, a szél is őket segítette, emiatt akadtak meleg pillanataink a tizenhatosunk környékén. Idővel rendeztük a sorokat, felvettük a ritmust, de védekezésben és támadásban is voltak megingásaink. Sajnos a tizenegyest megint elhibáztuk, a szünetben próbáltuk felrázni a fiúkat, ami hellyel-közzel sikerült is. A második félidőben a kiállítás miatt is többet volt nálunk a labda, több területünk volt, a játékban viszont továbbra is volt kivetnivaló, de egy-két szép támadást tudtunk vezetni, amiből a gól is született. Bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel valamit vissza tudtunk adni a szurkolóknak egész éves biztatásukért, amit ezúton is köszönök a csapat nevében.

Perutz FC: Sánta - Farkas, Nagy B., Császár, Kozma - Somogyi, Hanzl (Horváth 83), Jurik (Baldauf 65), Skriba, Németh L. - Szabó Zs.

Pénzügyőr SE: Czuczi - Szigeti, Luczek, Buzás, Varga-Sebestyén (Farkas 81) - Orbán (Nagy 50), Sztrunga, Karvalics, Turi - Despotovic, Feil

Az NB III-as pontvadászat 2018. március 3-án Ajkán folytatódik.

Fotó: Pápa-ma.hu

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről