Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 21. 18:56, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), veol.hu

Perutz: Fölényes győzelem a szomszédvári rangadón

Perutz: Fölényes győzelem a szomszédvári rangadón

Esélyt sem adott a pápai csapat a hazai pályán játszó veszprémieknek.

Ahogyan arra számítani lehetett, sokan összegyűltek az NB III Veszprém megyei rangadójára. Mindkét csapat szurkolótábora képviseltette magát, de inkább a vendégdrukkerek voltak aktívak, lelkesen biztatták övéiket.


A 9. percben a hazai kapuba került a labda, de a bíró nem adta meg a találatot, mert korábban a játékszer elhagyta a pályát - írja tudósításában a veol.hu.
A Perutz FC játszott veszélyesebben, hazai oldalon Polareczki lövésén kívül nem akadt helyzet, ugyanakkor a vendégek nem tudták megszerezni a vezetést.
Az események a félidő végén pörögtek igazán fel. A 36. percben Baldauf lőtt nagy kapufát, majd kapuba talált a Pápa.
Hanzl szögletét megcsúsztatták a rövid oldalon, a hosszún Szabó Zsolt érkezett és a kapuba bombázott, 37. perc: 0:1.
Majdnem válaszolni tudott a Veszprém, Kocsis tüzelt 16 méterről, fölé.
A második félidő első helyzete Szabó Zsolt nevéhez fűződött, a csatár fejesét Szűcs védte vetődve. Nem sokkal később a veszprémiek is veszélyeztettek, de a pápai védők szögletre tudtak menteni. Kiegyenlített volt a játék, a bakonyiak igyekeztek irányítani, ám a Pápa elég stabilnak tűnt. Sőt.
A 66. percben a vendégek jól kontráztak, amelynek a végén Skriba lőtt a rövidbe, 0:2.

A második játékrész derekán a pápai szurkolók figyelme a lelátóra irányult, hiszen a pápaiak hálóját tíz éven át védő, kiváló hálóőr, Szűcs Lajos üdvözölte a lelkes pápai drukkereket, akik percekig éltették kedvencüket. Szűcs fia állt a veszprémi kapuban, a fiatal hálóőr szintén nagy tapsot kapott, a végig sportszerűen szurkoló pápaiaktól.


A 76. percben a frissen becserélt Jurik szánta el magát lövésre 25 méterről, a labda megpattant Szűcs kapus előtt és a bal sarokba vágódott, 0:3.
A 79. percben Szabó Bence próbálkozott, 16 méteres lövését könnyedén védte Sánta. Nem sokkal később Bognár dolgoztatta meg a pápai hálóőrt.
Több találat nem esett. Megérdemelt győzelmet aratott a Pápa, amely okosan játszott, míg a veszprémiek gyenge napot fogtak ki.

A Pápa újabb győzelmével feljött a hetedik helyre, az NB III-mas bajnokság nyugati csoportjában.

Orbán Tamás: – Sajnos ma minden tekintetben jobb volt a Pápa.

Marton Miklós: – Jó ritmusban kezdtünk, szabályos gólunkat nem adták meg, de ez nem tört meg minket. Úgy gondolom, a játék minden részében felülmúltuk a Veszprémet.

Veszprém, 400 néző.

VLS Veszprém: Szűcs – Boromisza (Irmes, 59.), Gulyás, Felber, Gunther (Szabó B., 51.) – Simon (Hoós, 81.), Kocsis – Bene, Bognár, Kókány – Polareczki. Edző: Orbán Tamás.

Pápai Perutz FC: Sánta – Domján, Kovács, Kozma, Böröczky – Nagy B., Hanzl, Skriba (Iványi, 84.), Somogyi, Baldauf (Németh, 60.) – Szabó Zs. (Jurik, 72.). Edző: Marton Miklós.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő