Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Augusztus 19. 21:33, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Perutz: Buta hibán múlt a pontszerzés

Perutz: Buta hibán múlt a pontszerzés

Bár vezetést szerzett a Perutz az NBIII-as bajnokság szomszédvári rangadóján, egy buta hiba miatt még a pontszerzés sem jött össze az esélyesebb Ajka ellen.

A nyugati csoport második fordulójában hazai közönsége előtt is bemutatkozott a nyitókörben 1-0-s vereséget szenvedő Perutz FC, mely a Csornát 4-0-ra kiütő Ajkát fogadta. A pikáns bajnokira ráadásul több, az előző szezonban még Ajkán futballozó, most azonban már pápai színekben játszó labdarúgó is készült, Szabó Zsolt, Skriba Máté, Hanzl Máté, Kozma Máté és Nagy Bálint is ott volt Marton Miklós keretében, a mieink a Sánta – Domján, Farkas, Császár, Kozma – Hanzl, Nagy – Németh, Szabó, Baldauf – Skriba kezdővel vágtak neki a találkozónak.

A találkozó ünnepélyes kezdőrúgását dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő végezte el. Ahogy arra számítani lehetett, sokan voltak kíváncsiak a pikáns összecsapásra, becslések szerint 500-600-an foglaltak helyet a hazai és vendégszektorban. A meccset a mieink kezdték jobban, hiszen már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést: egy bedobás után a hosszún érkező Szabó Zsolt elé csúszatták a labdát, aki egyből középre tálalt, a gólvonalról pedig Nagy Bálint pofozta a hálóba a labdát 1-0.

A folytatásban is a mieink léptek fel kezdeményezőleg, Skriba löketét Pokorni védte, majd Kozmát forgatta meg az alapvonalnál Nagy Krisztián, aki éles szögből a bal kapufa tövét találta el. Tíz perccel később egyenlítettek a vendégek, egy nagy bedobás után a labdát Major elé csúsztatták, aki közelről kilőtte a bal alsó sarkot, Sántának esélye sem volt 1-1. A gól érthető módon megzavarta a mieinket, így a félidő hajrája egyértelműen az Ajkáé volt, előbb egy rossz ütemű Sánta kilépő után a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda, majd Vallejos kis szögletéből megint Nagy Krisztián találta el a rövid kapufát, végül 1-1-el fordultak a felek, de érezhető volt, hogy nem ez lesz a végeredmény.

A szünetben Marton Miklósnak kényszerűségből megint cserélnie kellett, ezúttal Császár kért cserét, így ő már a kispadról láthatta az Ajka második találatát, melyet Farkas Dániel hozott össze: a védő Sántának szerette volna hazadobni a labdát, amire a kapus nem indult el, Nagy Krisztián viszont igen, aki bevetődve a hálóba gurította a labdát 1-2.

Egészen a 76. percig kellett várni az egyenlítési lehetőségre, ekkor egy jó ütemű kiugratás után Szabó tolta el a labdát Pokorni mellett, azonban a visszazáró Graszl a gólvonalról tisztázni tudott. A 83. percben a csereként pályára lépő Szép középre tartó szabadrúgását ütötte ki a vendég portás, majd a hosszabbításban Pavlitzky megpattanó lövése a jobb kapufát érintve gurult végig a gólvonalon, szerencsére a védők végül tisztázni tudtak, ám az eredmény nem változott. Ellentétes félidők után kis szerencsével egy pontra rászolgált volna a Perutz, egy egyéni hiba azonban megpecsételte a mieink sorsát. A csapat augusztus 16-án a III. kerületi TVE együttesénél folytatja a bajnokságot.

Perutz FC – FC Ajka 1-2 (1-1) Gsz.: Nagy B. ill. Major, Nagy K.

Marton Miklós: Az első félidő teljesen rendben volt, csináltuk, amit megbeszéltünk, megszereztük a vezetést, mentek a szélen a támadások, az Ajka nem volt különösebben veszélyes ránk. Aztán egy bedobásból kaptunk az első félidőben és a második játékrész elején is egy-egy gólt, utóbbit nem is értem hogy történhetett? Az Ajka előrébb tart nálunk, nekünk többek között erőnlétben is kell javulnunk, megyünk tovább, próbálunk a jövő héten javítani.

Rozmán László (az FC Ajka vezetőedzője): Rosszul kezdtünk, kicsit bealudtunk, nem abban a ritmusban játszottunk, ami elvárható lett volna, de aztán magára talált a csapat, és ha a helyzetek és a kapufák számát nézzük, azt gondolom, legalább egy góllal feltétlenül jobbak voltunk és megérdemelten nyertünk.

Perutz FC: Sánta – Domján, Farkas, Császár ('46 Horváth T.), Kozma – Hanzl ('66 Koncsag), Nagy – Németh ('73 Szép), Szabó, Baldauf – Skriba

FC Ajka: Pokorni – Krebsz ('54 Kovács), Köles, Graszl, Csemer – Vallejos ('78 Bene), Horváth, Pavlitzky, Major – Nagy K., Major ('77 Szabó)

További eredmények:

Puskás Akadémia II. - Gyirmót II 0-1
THSE - Andráshida 2-1
Érd- Pénzügyőr 5-0
Csorna - III. ker. 0-1
Dunaharaszti - Kaposvár 0-3
BKV Előre - Csepel 0-3
Veszprém - Videoton II. 1-2

A bajnokságot jobb gólkülönbségének köszönhetően az Érd vezeti, a Perutz a 14. helyen áll.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő