Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 11. 12:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nagyszabású honvédségi bemutató lesz a pápai Fő téren

Nagyszabású honvédségi bemutató lesz a pápai Fő téren

Légvédelmi indítóállások, rakéták, tűzszerész robot, helikopter szimulátor és még számos olyan eszköz lesz látható és akár ki is próbálható, melyek egyébként rejtve vannak a civil szemek és kezek elől.

A Magyar Honvédség idén ünnepli a 170., a Magyar Légierő a 100. évfordulóját, ez utóbbihoz pedig szorosan kapcsolódik a pápai repülőtér 80 éves jubileuma. Mindezek apropóján a Pápai Bázisrepülőtér nagyszabású, nyilvános programot szervez a város főterén, valamint egy zárt körű ünnepséget a meghívott vendégek számára, a légitámaszpont területén - tudtuk meg Gangler László ezredestől, a pápai Bázisrepülőtér parancsnokától.

Augusztus 11-én 10 és 18 óra között egy honvédségi kiállítótérré alakul át a pápai Fő tér. A pápai bázis és különböző társkatonai szervezetek olyan látványos eszközöket vonultatnak fel, mint a különböző hatástalanított fegyverek, tűzoltóautók és berendezések, radarok, légvédelmi indítóállások, légvédelmi rakéták, tűzszerész robot és különböző szimulátorok, melyeket ki is lehet majd próbálni, kézbe fogni, vagy épp megmászni. A téren bemutatják az előretolt repülésirányítók munkáját és munkaeszközeit is, több toborzó sátrat építenek, melyekben a katonai életet mutatják be. A rendezvényen látható és hallható lesz a katonazenekar, valamint a díszelgő alegység bemutatója is.

A nap folyamán bemutatják a Magyar Légierő száz éves történetét feldolgozó, közel ezer oldalas kiadványt, délután 2 órakor, az Esterházy-kastélyban. Az eseménynek több prominens vendége is lesz, többek között Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is megtiszteli jelenlétével a pápai ünnepséget.

Unger Tamás alpolgármester az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón azt mondta, megtiszteltetés a város számára, hogy része lehet az országos rendezvénysorozatnak. Mint mondta, mind személyes, mind pedig hivatalos szinten nagyon jó az együttműködés a városvezetés és a bázisrepülőtér parancsnoksága között. Hozzátette, Pápa büszke katonai hagyományaira és folyamatosan ápolja is ezeket.

A Bajvívó téren szintén augusztus 11-én rendezi meg a Pápai Huszáregyesület a Pápai Történelmi Napot, melynek programjai kiegészítik a Fő téri programokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.