Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Május 05. 13:04, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Legyenek bátrak és felelősségteljesek - Városi ballagás Pápán

Legyenek bátrak és felelősségteljesek - Városi ballagás Pápán

550 pápai diák sétált végig a belvároson a városi ballagáson, hogy a hagyományos, ám teljesen megújult helyszínen, a szabadtéri színpadon búcsúzzon a diákévektől és Pápától.

A délelőtt 11 órakor kezdődő rendezvényen elsőként Sánta Flóra, a Petőfi Sándor Gimnázium diákja állt színpadra és énekelte el Danics Dóra: Új út című dalát. A városi ballagáson ünnepi beszédet Áldozó Tamás polgármester mondott, aki úgy fogalmazott, az iskola elhagyása azt is jelenti, hogy megmérjük magunkat a nagyvilágban azok között, akik korábban vágtak neki a nagy útnak. - Elhagyni az iskolát legyenek bátrak. Jussanak dűlőre abban, hogy mit várnak maguktól és mi az, amit más nem végez el önök helyett. Vállalják a felelősséget. Elhagyni az iskolát felelősségvállalásból jelent többet. Aki arra vár, hogy más döntsön helyette, hogy más végezze el a munkát helyette, de mindeközben a döntés, a tanulás és a munka eredménye az övé legyen, az mindenképpen csalatkozni fog. Önök tehetségesek és építeni fognak. Építeni családot, közösséget, házat és hazát. Legyenek kitartók és higgyenek magukban - fogalmazott a szónok ünnepi beszédében.

A ballagáson felnőtté vált fiataljainkat ünnepeljük, de köszöntsük a pedagógusokat is - folytatta a városvezető. - Ne legyenek restek megmutatni magukat korábbi tanáraiknak. Hadd lássák a frissen felszedett izmokat, a kiteljesedett tudást, a megszületett gyermekeket, mert önök immár szétválaszthatatlanul egymás részévé lettek. Ne feledjék, hogy honnan indultak, ne feledjék, hogy kik pallérozták önöket és ne feledjék soha, hogy pápai diákok voltak - szólt a diáksághoz Áldozó Tamás polgármester.

A beszédet követően Kristóf Dia, a Türr István Gimnázium diákja szavaltaKarinthy Frigyes: Előszó című versét, majd Szücs Dóra a Batthyány Lajos Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákja énekelte Álomvilág - a Megasztár búcsúdalát.

A ballagó diákság nevében Lucza Levente a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának végzős diákja búcsúzott. A Felvidékről származó diák azt mondta, azért jött Pápára tanulni, hogy magyar iskolában, magyar nyelven tanulhasson, hogy még inkább magyar lehessen. - Immáron magyar állampolgárként büszkén vallom, hogy nemcsak magyar polgár lettem, de egy kicsit pápai is - mondta a diák köszönetet mondva a szülőknek, nagyszülőknek és tanároknak azért, hogy itt lehetnek ma ezen az alkalmon.

A beszédeket követően Áldozó Tamás polgármester - a hagyományokhoz hűen - minden ballagó diákot Pápa város felnőtt polgárai közé fogadott. Ebből az alkalomból a polgármester két végzősnek, Döbröntei Dávid Bencének, a Türr István Gimnázium és Kollégium és Polhammer Alexandrának, a PSZC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma végzős diákjának átadta az eseményt szimbolizáló, a város címerével díszített láncot és emléklapot.

Az esemény következő momentuma nem évről-évre visszatérő pillanat. A ballagó diákság sok jó eredménye közül is kiemelkedik Döbröntei Dávid Bence a matematika OKTV-n elért első helyezése. Ezt a teljesítményt elismerve Pro Publico - A közért városi kitüntetést adott át Áldozó Tamás Döbröntei Dávidnak.

A városi ballagás a Türr István Gimnázium énekkarának előadásával és a Szózat közös eléneklésével zárult. Az eseményen közreműködtek továbbá a Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma és a Türr István Gimnázium és Kollégium néptánc szakos végzős diákjai.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.