Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 14. 14:20, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kicserélték a pápai túristaszálló nyílászáróit

Kicserélték a pápai túristaszálló nyílászáróit

Az egykori kollégium nyílászáróit önkormányzati beruházás keretén belül cserélték ki.

A Pápai Kóter túristaszálló a vendégéjszakák számát tekintve a harmadik helyen áll a városban - derült ki a mai épületbejáráson, melyen Áldozó Tamás polgármester tájékozódott az elkészült munkáról.A helyszínen tartott sajtótájékoztatón a városvezető elmondta, az épület a 90-es évek elején került az önkormányzat tulajdonába, akkor átesett egy felújításon, de a nyílászárókat nem cserélték ki. 2011 nyarától üzemelteti túristaszállóként az önkormányzat, előtte közéspiskolai kollágiumként működött. -A régi, rossz minőségű ablakok és ajtók az üzemeltetési költségekre is negatív hatással voltak. Ezért döntöttünk úgy, hogy a külső nyílászárókat új, műanyag ablakokra és ajtókra cseréljük. Ezzel párhuzamosan új könyöklőket és párkányokat is beépítettek, redőny és szúnyogháló is került az ablakokra.

A polgármester utalt rá, hogy a szálló további fejlesztését is tervezi az önkormányzat. Pályázati forrásból kívánják megoldani a fűtés és a melegvíz előállításához szükséges berendezések modernizálását, de tervezik panzió jellegű lakótereket kialakítását is az épületben.

A beruházás az épület 137 nyílászáróját érinti, 76 ablakra redőnyt és szúnyoghálót is szereltek és a főbejárati ajtót is kicserélték. A kivitelezést egy pápai cég végezte. A beruházás összköltsége meghaladta a 15 millió forintot.

Karácsony-Margl Melinda, a szálló vezetője a sajtó képviselőinek elmondta, a Pápai Kóter vendégei között számottevőek azok a csoportok, melyek a Pápán megtartott különböző rendezvényekre érkeznek a túristaszállóba. Egyéni vendégeik között leggyakoribbak az átutazók, valamint az ideiglenes iparűzési tevékenységet végző munkavállalók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.