Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Április 17. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hazahívó ösztöndíj tapasztalt kutatóknak

Hazahívó ösztöndíj tapasztalt kutatóknak

A Szent-Györgyi Albert Hazahívó Ösztöndíj tapasztalt kutatóknak pályázat célja kiemelkedő szakmai, tudományos teljesítménnyel, jelentős kutatási projektvezetői tapasztalattal és nemzetközi elismertséggel bíró tapasztalt oktató-kutatók hazatérésének elősegítése, továbbá a hazai felsőoktatásba történő beilleszkedésük anyagi és szakmai támogatása.

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal a pályázatot a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával hirdeti meg.

A jelen ösztöndíj felhívás támogatási kerete a támogatásban részesült pályázók létszáma alapján kerül meghatározásra. A kiírás tervezett keretösszege 240 000 000 Ft, ami a támogatottak számától függően változhat.

Jelen pályázati felhívás keretében várhatóan 15 ösztöndíjra pályázó részesülhet támogatásban.

Az ösztöndíj havi összege: 1 000 000 Ft.

Jelen Ösztöndíjra minden tudományterület képviselői pályázhatnak.
Az elbírálásnál előnyben részesülnek a műszaki és természettudományok, a matematika és az élettudományok területéről érkező pályázatok.
A pályázatot elektronikus formában kell benyújtani.

A pályázat benyújtásának előfeltétele, hogy a pályázó az informatikai rendszerben (http://www.nemzetikivalosag.hu) regisztrálja magát. A egisztrációt igazoló regisztrációs nyilatkozatot – melyet a rendszer generál – a pályázó köteles kinyomtatni, aláírni és a pályázat beadási határidejéig postára adni (a postai bélyegző dátuma számít) a következő címre: Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal, Nemzeti Kiválóság a Konvergencia Régióban Projektiroda, 2801 Tat

A pályázatot és annak összes mellékletét magyar nyelven kell benyújtani. A pályázatot az informatikai rendszerben kell feltölteni, annak véglegesítésével a pályázat beadottnak minősül.

A véglegesítésnek 2013. május 31. 18:00 óráig kell megtörténnie, a határidő lejártával a rendszer azt nem engedélyezi.

Javasoljuk, hogy véglegesítés előtt a pályázat automatikus ellenőrzésének efuttatását a határidő lejárta előtt legalább 4 órával indítsák el, hogy kellő idő álljon rendelkezésre, amennyiben valamit még pótolni szükséges.

A regisztrációs nyilatkozat postai úton történő beérkezése nélkül is lehet a pályázatot véglegesíteni az informatikai rendszerben.

A pályázat benyújtása az informatikai rendszerben 2013. április 23-tól lehetséges.

Postai szolgáltatóval, e-mail-en, személyesen illetve egyéb módon beadott pályázatok befogadása nem lehetséges.
A pályázattal kapcsolatos kérdéseiket az elektronikus pályázati rendszeren keresztül, illetve a következő e-mail címen tehetik fel: szentgyorgyi424@kih.gov.hu.

A pályázat kitöltésére szolgáló informatikai rendszer elérhetősége:
http://www.nemzetikivalosag.hu.

A kiírás elérhető: kih.gov.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő