Városlista
ma: 16 °C holnap: 24 °C
2015. szeptember 3, csütörtök - Hilda

Hírek

2013. Május 01. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Gőgös Zoltán: A trafikügy Veszprém megyét sem kerülte el

Gőgös Zoltán: A trafikügy Veszprém megyét sem kerülte el

Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes, Grőber Attila, az MSZP helyi elnöke és Gőgös Zoltán megyei szervezeti elnök lakossági fórumot tartottak április 30-án. Ezt megelőzően sajtótájékoztatót tartottak.

Gőgös Zoltán elmondta, folyamatosan dolgozzák fel a rendelkezésre álló adatokat, de az már látszik, hogy Ajka, Tapolca és Sümeg térségében a megyei közgyűlés elnökének a baráti köre - finomam fogalmazva - nagyon jól járt ezzel a történettel. - Ezek a pályázati ügyek azt mutatják, hogy egy évvel a választások előtt a kormánypárt állampártként próbál viselkedni, ami nagyon nagy baj, és ez ellen minden eszközzel fel kell lépnünk - fogalmazott.

Grőber Attila szerint Pápa térségében is vannak korrupció-gyanús ügyletek a Nemzeti Dohányboltokkal kapcsolatban, ám meglátása szerint többségben vannak azok, akik tisztességes pályázattal nyertek. A párt helyi elnöke szólt az általuk kezdeményezett aláírásgyűjtésről is. Mint ismeretes, az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentenék 5%-ra, ezzel pedig olyan gazdasági társaságokat is előnybe hozva, mint a Pápai Hús 1913 Kft. A politikus elmonta, néhány hét alatt csaknem 1000 aláírás gyűlt össze.

Harangozó Tamás, az MSZP parlamenti frakciójának alelnöke szerint az Orbán kormány fosztogat és osztogat. - Az elmúlt három évben súlyos jogfosztások történtek a parlamentben, a munkavállalói jogoktól kezdbe a szakszervezetek munkájának és a sztrájkjog gyakorlati ellehetetlenítésén át a 4. alaptörvény módosításáig. Az országos politikus a trafikbotránnyal kapcsolatban elmondta: ez az ügy súlyosabb annal, hogy a kormány a barátokat, családokat és a politikai lekötelezetteket hozza helyzetbe. A Fidesz ugyanis nem csak helyzetbe hoz embereket, hanem ennek áraként több tízezer ember utcára kerülését is kockáztatja. Harangozó Tamás elmondta, az MSZP hétfőn büntetőfeljelentést tett az ügyben a legfőbb ügyésznél. - Ez az ügy a jogállamiság és végletesen az ügyészség pártatlanságának próbája lesz - tette hozzá.

A sajtótájékoztatót követően lakossági fórumot tartottak a politikusok.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2015. Szepetember 02. 15:10, szerda | Helyi

Megkezdődött a tanév

Szeptember elsején nem csak a diákoknak, de a Pápai Rendőrkapitányság iskolarendőreinek is megkezdődött az új tanév.

2015. Szepetember 02. 15:07, szerda | Helyi

Testvérpárt bántalmazott

Egy testvérpárt vert meg a megalapozott gyanú szerint egy Pápai környéki férfi. A pápai rendőrök lezárták az ellene folytatott nyomozást.

2015. Szepetember 02. 09:06, szerda | Helyi

A forgalommal szemben közlekedett

A pápai rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra azt a 41 éves férfit, aki 2015. augusztus 31-én este a forgalommal szemben közlekedett Pápa közelében.

2015. Szepetember 01. 13:38, kedd | Helyi

Ammónia került a levegőbe a Húsgyárból

Veszélyes anyag került a levegőbe kisebb meghibásodás miatt a pápai húsgyárból hétfőn este. Az anyag koncentrációja határérték alatti, személyi sérülés nem történt.