Városlista
ma: 25 °C holnap: 29 °C
2016. április 30, szombat - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Május 01. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Gőgös Zoltán: A trafikügy Veszprém megyét sem kerülte el

Gőgös Zoltán: A trafikügy Veszprém megyét sem kerülte el

Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes, Grőber Attila, az MSZP helyi elnöke és Gőgös Zoltán megyei szervezeti elnök lakossági fórumot tartottak április 30-án. Ezt megelőzően sajtótájékoztatót tartottak.

Gőgös Zoltán elmondta, folyamatosan dolgozzák fel a rendelkezésre álló adatokat, de az már látszik, hogy Ajka, Tapolca és Sümeg térségében a megyei közgyűlés elnökének a baráti köre - finomam fogalmazva - nagyon jól járt ezzel a történettel. - Ezek a pályázati ügyek azt mutatják, hogy egy évvel a választások előtt a kormánypárt állampártként próbál viselkedni, ami nagyon nagy baj, és ez ellen minden eszközzel fel kell lépnünk - fogalmazott.

Grőber Attila szerint Pápa térségében is vannak korrupció-gyanús ügyletek a Nemzeti Dohányboltokkal kapcsolatban, ám meglátása szerint többségben vannak azok, akik tisztességes pályázattal nyertek. A párt helyi elnöke szólt az általuk kezdeményezett aláírásgyűjtésről is. Mint ismeretes, az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentenék 5%-ra, ezzel pedig olyan gazdasági társaságokat is előnybe hozva, mint a Pápai Hús 1913 Kft. A politikus elmonta, néhány hét alatt csaknem 1000 aláírás gyűlt össze.

Harangozó Tamás, az MSZP parlamenti frakciójának alelnöke szerint az Orbán kormány fosztogat és osztogat. - Az elmúlt három évben súlyos jogfosztások történtek a parlamentben, a munkavállalói jogoktól kezdbe a szakszervezetek munkájának és a sztrájkjog gyakorlati ellehetetlenítésén át a 4. alaptörvény módosításáig. Az országos politikus a trafikbotránnyal kapcsolatban elmondta: ez az ügy súlyosabb annal, hogy a kormány a barátokat, családokat és a politikai lekötelezetteket hozza helyzetbe. A Fidesz ugyanis nem csak helyzetbe hoz embereket, hanem ennek áraként több tízezer ember utcára kerülését is kockáztatja. Harangozó Tamás elmondta, az MSZP hétfőn büntetőfeljelentést tett az ügyben a legfőbb ügyésznél. - Ez az ügy a jogállamiság és végletesen az ügyészség pártatlanságának próbája lesz - tette hozzá.

A sajtótájékoztatót követően lakossági fórumot tartottak a politikusok.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Április 30. 13:30, szombat | Helyi

Mi nem az életre készülünk, mi itt élünk - Városi Ballagás 2016

23 osztály, több mint 500 diákja ballagott Pápán, búcsúzva a várostól, iskolájától és diáktársaitól. A pápai végzősök ismét megcsillanthatták tehetségüket a Szabadtéri Színpadon.

2016. Április 29. 21:01, péntek | Helyi

A fél várost lezárják ma

A városi ballagás és a kerékpárverseny miatt jókora kerülőt kell tennie annak, aki autóba ül.

2016. Április 29. 13:47, péntek | Helyi

A Nagyváradi utcában kezdődnek az idei járdaépítések

Úgy néz ki, hogy idén kevesebb pénz jut a pápai gyalogutak felújítására, mint tavaly, de a megígért évi 100 millió forintot tartja az önkormányzat.

2016. Április 28. 21:00, csütörtök | Helyi

Épül az új, 14 ezer négyzetméteres üzemcsarnok

Tizenöt éve nem volt ekkora foglalkoztató Pápán. Ha megvalósul a Yanfeng beruházása, kétezer főnél is többen fognak dolgozni a kínai cégnél.