Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Május 01. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Gőgös Zoltán: A trafikügy Veszprém megyét sem kerülte el

Gőgös Zoltán: A trafikügy Veszprém megyét sem kerülte el

Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes, Grőber Attila, az MSZP helyi elnöke és Gőgös Zoltán megyei szervezeti elnök lakossági fórumot tartottak április 30-án. Ezt megelőzően sajtótájékoztatót tartottak.

Gőgös Zoltán elmondta, folyamatosan dolgozzák fel a rendelkezésre álló adatokat, de az már látszik, hogy Ajka, Tapolca és Sümeg térségében a megyei közgyűlés elnökének a baráti köre - finomam fogalmazva - nagyon jól járt ezzel a történettel. - Ezek a pályázati ügyek azt mutatják, hogy egy évvel a választások előtt a kormánypárt állampártként próbál viselkedni, ami nagyon nagy baj, és ez ellen minden eszközzel fel kell lépnünk - fogalmazott.

Grőber Attila szerint Pápa térségében is vannak korrupció-gyanús ügyletek a Nemzeti Dohányboltokkal kapcsolatban, ám meglátása szerint többségben vannak azok, akik tisztességes pályázattal nyertek. A párt helyi elnöke szólt az általuk kezdeményezett aláírásgyűjtésről is. Mint ismeretes, az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentenék 5%-ra, ezzel pedig olyan gazdasági társaságokat is előnybe hozva, mint a Pápai Hús 1913 Kft. A politikus elmonta, néhány hét alatt csaknem 1000 aláírás gyűlt össze.

Harangozó Tamás, az MSZP parlamenti frakciójának alelnöke szerint az Orbán kormány fosztogat és osztogat. - Az elmúlt három évben súlyos jogfosztások történtek a parlamentben, a munkavállalói jogoktól kezdbe a szakszervezetek munkájának és a sztrájkjog gyakorlati ellehetetlenítésén át a 4. alaptörvény módosításáig. Az országos politikus a trafikbotránnyal kapcsolatban elmondta: ez az ügy súlyosabb annal, hogy a kormány a barátokat, családokat és a politikai lekötelezetteket hozza helyzetbe. A Fidesz ugyanis nem csak helyzetbe hoz embereket, hanem ennek áraként több tízezer ember utcára kerülését is kockáztatja. Harangozó Tamás elmondta, az MSZP hétfőn büntetőfeljelentést tett az ügyben a legfőbb ügyésznél. - Ez az ügy a jogállamiság és végletesen az ügyészség pártatlanságának próbája lesz - tette hozzá.

A sajtótájékoztatót követően lakossági fórumot tartottak a politikusok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.