Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2019. Február 19. 14:14, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Az idősek biztonságáért Mezőlakon

Az idősek biztonságáért Mezőlakon

Mezőlaki idősek számára adtak otthonukban prevenciós tanácsokat a pápai rendőrök.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai – a helyi Polgármesteri Hivatal szociális ügyintézőjének kíséretében – mezőlaki időseket látogattak meg otthonaikban 2019. február 18-án délelőtt. A személyes beszélgetés során a rendőrök felhívták a szépkorúak figyelmét arra, hogy az utcakaput és a bejárati ajtót még napközben is tartsák zárva és csengetésre automatikusan ne nyissanak ajtót, előbb győződjenek meg arról, hogy ki kér bebocsátást. Hangsúlyozták, hogy idegent lehetőség szerint ne engedjenek be az udvarukba és a lakásukba. A látogatás alkalmával a körzeti megbízott arra is kérte az időseket, hogy házalóktól ne vásároljanak, mert az így árusított termékek gyakorta rossz minőségűek és garancia sem vonatkozik rájuk, valamint ne vegyenek részt az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatoknak álcázott termékbemutatókon sem.

A rendőrök ezenkívül tájékoztatták a nyugdíjasokat az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó szám rendeltetésszerű használatáról, valamint a betörések, az alkalmi lopások, a bankkártyával történő visszaélések és a trükkös lopások megelőzését szolgáló bűnmegelőzési kiadványokat adtak át számukra.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 22. 12:54, péntek | Helyi

Nincs az ország halálútjai között a 83-as

Bár valóban sok baleset történik a 83-ason, elsősorban annak Győr és Pápa közötti szakaszán, de a sokak által halálútnak nevezett 83-as mégsem szerepel az ország 20 legveszélyesebb útja között.

2019. Március 22. 10:08, péntek | Helyi

Magdolna

2019. Március 22. 09:17, péntek | Helyi

Orbán Imre a vörösterrorról

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa 100 évvel ezelőtti kommunista hatalomátvétel kapcsán emlékezett meg a vörösterrorról.

2019. Március 21. 17:42, csütörtök | Helyi

90 esztendeje hunyt el Batthyány Ilona

Napra pontosan ma kerek kilencven esztendeje, 1929. március 21-én hunyt el az első felelős magyar kormányfő, a vértanú gróf Batthyány Lajos és neje, gróf Zichy Antónia második gyermeke: Batthyány Ilona.