Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Szeptember 06. 07:27, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Pénzt akart kicsalni, lezárult a nyomozás

Pénzt akart kicsalni, lezárult a nyomozás

Több százezer forintot akart kicsalni egy 77 éves Pápa környéki településen élő asszonytól egy szombathelyi férfi.

Az idős sértettet 2016. május 13-án délelőtt többször is felhívta egy férfi telefonon, aki a helyi áramszolgáltató munkatársának adta ki magát. Közölte, hogy kollégái hamarosan felkeresik az asszonyt, hogy kikapcsolják nála az áramot, mert jelentős díjhátraléka keletkezett. Később már vízdíj elmaradásra is hivatkozott a telefonáló, majd felajánlotta, hogy a több százezer forintos tartozás kifizetése esetén eltekint a mérőórák leszerelésétől. A sértett még a telefonhívások alatt értesítette lányát, aki csalást gyanított, ezért bejelentést tett a helyi körzeti megbízottaknál. Az egyenruhások azonnal felkeresték az idős asszonyt és vele együtt várták a hívatlan látogatókat. Több óra elteltével egy ismeretlen nő érkezett a házhoz, aki a sértettől átvette a több mint kétszázezer forintot tartalmazó borítékot. A rendőrök a nőt elfogták és előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd a tőle lefoglalt készpénzt visszaadták a jogos tulajdonosnak. A nő az egyenruhásoknak azt mondta, 31 éves fia kérte meg arra, hogy az egyik Pápához közeli településen élő idős asszonytól hozzon el egy borítékot, a csalásról nem tudott. A nyomozók az eljárás során gyanúsítottként hallgatták ki a 31 éves szombathelyi férfit.

A gyanúsított ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást a pápai rendőrök a napokban befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.