Városlista
2018. június 18, hétfő - Levente

Hírek

2018. Június 13. 14:17, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pénteken kezdődik a Játékfesztivál

Pénteken kezdődik a Játékfesztivál

Javában zajlanak az előkészületek a hétvégi Pápai Játékfesztivál kapcsán.

Szabadkai Verita, a programokat szervező JMSZK igazgatója hírportálunknak az idei év újdonságit ismertette. Elmondta, első alkalommal került a minősített fesztivál kínálatába a Játékos Művészet című program, melyben a játékosság, a játékos alkotás felől közelítik meg a különböző művészeti ágakat, azokon belül a karikatúrával és a festményparódiával találkozhatnak az érdeklődők. A kiállítás megnyitójára pénteken 16 órakor kerül sor a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában.

Természetesen lesznek nagykoncertek is a Fő téren, pénteken 9 órától az Ocho Macho lép színpadra, szombaton a Wellhello, a vasárnapi hagyományos tűzijáték előtt pedig a Vegas Showband gondoskodik a jó hangulatról.

A programok között a cirkuszművészetből is kaphatunk ízelítőt, vasárnap 18 órakor a Fő téren a Baross Imre Artistaképző növendékei mutatkoznak be. Folytatódik a térszínező akció is, középiskolás diákok közreműködésével újabb zászlófűzér dísziti majd a főteret, illetve az Acsády iskola asztalos tanulói által készített, pápai középiskolások keze munkája nyomán kipingált padok is bemutatásra kerülnek, a kedvenc alkotásokra szavazni is lehet majd a fesztivál ideje alatt.

A Várkerti Játékvárosban szinte megszámlálhatatlan mennyiségű egyedi és társasjátékkal, kézművesvásárral, megszokott és új játékelemekkel, gazdag gasztronómiai kínálattal és színpadi műsorokkal várják a családokat.

Szombaton és vasárnap a Városi Sportcsarnokban már délelőtt 10-től óriási szimulátor show-nak lehetünk részesei. Digitális játékok, különleges szerkezetek, robotok és űrhajók kalauzolják majd el a látogatókat a virtuális valóság világába.

Ezúttal is lesz Miniolimpia, hat helyszínen, hét sportágban több mint 400 sportoló méri össze tudását, de az Erzsébet ligetben is kimaxolják a bulit, fiatal zenészek csapnak a húrok közé, az este sztárvendége a Zaporozsec lesz.

Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott a rendezvény kapcsán, hogy a kollégái jó érzékkel választották ki a minőséget a programsorozat összeállításakor. Mint mondta, sok ezer vendéget várnak Pápáról és környékéről, de távolabbról is. Ezt az is igazolja, hogy a pápai szálláshelyek gyakorlatilag elfogytak a hétvégére. Hozzátette, a Nemzetek Együttes Játékaként indult fesztivál ma is betölti ezt a küldetését, hiszen várnak vendégeket Hollandiából, Németországból, Felvidékről, Erdélyből, Moldvából, Kárpátaljáról, de ismét lesznek kínai résztvevői is a Játékfesztiválnak.

A városvezető kiemelte, a fesztivál programjaihoz nem sikerült pályázati támogatást nyerni, ezért külön köszönet jár a rendezvény szponzorainak is, akiknek a támogatása lehetővé teszi, hogy még gazdagabb programot szervezzenek.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 18. 09:02, hétfő | Helyi

Vasúti jelzőtáblát rongált meg

A Pápai Rendőrkapitányság 19030/491/2018. bűnügyi számon közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

2018. Június 18. 07:27, hétfő | Helyi

A Vegas Showband koncertje és a tűzijáték zárta az idei Játékfesztivált

Ma is színes programok várták a kicsiket és a nagyokat a Várkertben és a Fő téren.

2018. Június 17. 08:36, vasárnap | Helyi

Délután játék, este buli - Folytatódott a Játékfesztivál

Rengeteg ember mozdult meg a városban a Pápai Játékfesztivál második napjának programjai miatt.

2018. Június 16. 08:25, szombat | Helyi

Megkezdődött a 28. Pápai Játékfesztivál

A háromnapos rendezvény első napján is volt már játék és szórakozás kicsiknek és nagyoknak. Az Ocho Macho fergeteges koncertet adott a Fő téren.