Városlista
2019. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Június 29. 09:31, szerda | Helyi
Forrás: Napló-online

Pegazus Parádé - Gyermekfesztivál a barokk jegyében

Pegazus Parádé - Gyermekfesztivál a barokk jegyében

Félmillió forinttal támogatja a város az idei, immár hatodik Pegazus parádét. Unger Tamás alpolgármester és Végh Zsolt, a Pegazus Színház ügyvezetője az erről szóló megállapodás aláírását követően tartottak sajtótájékoztatót

Mint azt a város alpolgármestere elmondta, a bábszínházat számos ismert gyermekprogram teszi ismertté, ezek közül az egyik legnépszerűbb a nyaranta megtartott többnapos parádé. - Mind a rendezvény múltja, mind a jelenlegi programok olyan színvonalat képviselnek, amit a város önkormányzata támogatásra érdemesnek ítélt. Mindemellett a rendezvény jó alkalom a gyermekek színházi neveléséhez, akik így a későbbiekben is szívesen választják az igényes szórakozást - fogalmazott Unger Tamás.


Végh Zsolt a július 15-16-án megrendezendő programokat ismertette, ami idén a barokk jegyében zajlik. - A mostani parádé helyszínéül az Esterházy kastélyt választottuk. Pénteken tartjuk a gyermekalkotók pályázatának díjkiosztó ünnepségével. Gyermeknézőinknek év közben hirdettük meg, hogy előadásaink felejthetetlen pillanatait örökítsék meg. Több száz pályázat érkezett, közülük ötvenet díjaztunk, gazdáikat várjuk a kastélyban.

 

A nekik szóló díszelőadást a Nádor-teremben tartjuk. Este különleges programok várják a gyerekeket, a Tűzvarázs és a Fényudvar mellett éjszakai játékos ügyességi és bátorságpróbára invitáljuk a látogatókat. Szombaton szintén a kastélyban kezdődnek a programok, az ott élő grófi pár fogadja a fesztivál résztvevőit, akikkel a Várkertbe vonulnak, ahol este hat óráig nem lesz megállás: a Pegazus Színház és a meghívott vendégek előadásai, vásári bábjáték, gyermekkoncert, játékos nemesi hétpróba, illetve a megszokott, egész napos fesztiválelemek, mint a Pegazus játéktér, a kézműves játszóházak, a babasátor, a felnőtt-megőrző, a régi játékok sátra. Az esti zárásra ismét a kastély előtt kerül sor: interaktív zenés-táncos koncert lesz Kaballó és a Csacsogányok segítségével.

A város támogatásának is köszönhetően minden program ingyenes. Egész napos családi együttlétre, bensőséges játékra hívnak mindenkit, ahol nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is jól érezhetik magukat. 

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 21. 20:46, vasárnap | Helyi

Megvan az első idei Perutz győzelem!

Nem indult jól a 2019-es esztendő a pápai csapat számára, de úgy tűnik, az edzőváltás jót tett a játékosoknak. Lengyel Ferenc irányításával két meccsen négy pontot szerzett a Perutz FC.

2019. Április 20. 19:25, szombat | Helyi

Nem sikerült a bravúr

Az NB1/B-s bajnokság rájátszásának második mérkőzésén a Bajai Bácska FKE csapatát fogadta a Concordia Motax KC.

2019. Április 19. 14:21, péntek | Helyi

Az aljnövényzet égett a Vasút utca végén

Olvasónk tájékoztatása szerint a tűzoltók gyorsan a helyszínre értek és hamar eloltották a lángokat.

2019. Április 19. 13:29, péntek | Helyi

Húsvétkor is óvja vagyontárgyait!

A húsvéti hosszú hétvége alkalmával is figyelmet kell fordítanunk vagyontárgyaink védelmére, hiszen a betörők és besurranó tolvajok ebben az időszakban is megtalálhatják az alkalmat arra, hogy megkárosítsanak bennünket.