Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 08. 12:31, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pár ezer forintért tartották fogva és bántalmazták hajléktalan ismerősüket egy Pápa közeli ingatlanban

Pár ezer forintért tartották fogva és bántalmazták hajléktalan ismerősüket egy Pápa közeli ingatlanban

Emberrablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a három férfival szemben, akik egy Pápa melletti elhagyott ingatlanban bántalmazták alkalmi ismerősüket.

A vádirat szerint az egyik, 46 éves elkövető 2021 decemberében, a győri vasútállomáson ismerte meg a hajléktalan sértettet, akitől megtudta, hogy 20 000 forint van nála. A két férfi másnap reggel vonattal Pápára utazott, ahol a város határában álló romos ingatlanba mentek és ott szeszes italt fogyasztottak. Az esti órákban megérkezett a házhoz a vádlott két ismerőse, egy 38 és egy 55 éves férfi, akikkel tovább folytatták az italozást, majd összeszólalkoztak - írja az Ügyészség.

A vita során mindhárom vádlott a sértettre támadt, és testszerte ütötték az ágyon felsőruházat nélkül ülő sértettet, aki próbált védekezni és elmenni. Egy idő után a 46 éves elkövető elmondta a társainak, hogy a sértett készpénzt tart magánál, melynek megszerzése érdekében felszólították, hogy azt adja át, miközben folytatták az ütlegelését.

A sértett a bántalmazás ellenére nem tett eleget a követelésnek, és kérlelte az elkövetőket, hogy engedjék elmenni. A vádlottak azonban közölték, hogy mindaddig nem távozhat, amíg nem adja oda a pénzét, és tovább ütötték, sőt egyikük még egy dugóhúzóval is megszurkálta, valamint egy fejsze tompa felével megütötte.

A bántalmazás hatására a férfi végül 6000 forintot átadott, 800 forintot pedig elvettek tőle, de még ezt követően is bántották, majd a 46 éves férfi egy idő után közölte vele, hogy akkor elmehet, 38 éves társuk pedig cipő és kabát nélkül kilökte a házból. A férfi ezek után futva, a havas szántóföldön keresztül elmenekült, majd a város szélén álló egyik házban lakótól kért segítséget, melyet követően kórházba szállították és a nyolc napon belül gyógyuló sérüléseit ellátták. Bántalmazása azonban olyan jellegű volt, amely súlyosabb sérüléseket is okozhatott volna, így a vádlottaknak súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is felelniük kell, egyikükkel szemben pedig szeméremsértés vétsége is a vád tárgyát képezi.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetőkkel szemben fegyházbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a törvény rendelkezése folytán feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.