Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 18. 10:25, csütörtök | Helyi
Forrás: US Embassy

Pápára látogatott az USA magyarországi nagykövete

Pápára látogatott az USA magyarországi nagykövete

David B. Cornstein nagykövet, aki a Nagykövetség C-12-es repülőgépén utazott, első alkalommal tett látogatást az MH Pápa Bázisrepülőtéren 2018. október 11-én.

David B. Cornstein nagykövet, aki a Nagykövetség C-12-es repülőgépén utazott, első alkalommal tett látogatást az MH Pápa Bázisrepülőtéren 2018. október 11-én. A rövid, 30 perces repülőút alatt a nagykövet úr, akit Donald Baker ezredes, katonai attasé is elkísért, a magasból megcsodálhatta a gyönyörű magyar tájat.

A Bázisrepülőtér parancsnoka, Gangler László ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) norvég parancsnoka, Bjørn Gohn-Hellum ezredes és James Sparrow az Amerikai Légierő ezredese, ezredparancsnok-helyettes látták vendégül Cornstein nagykövetet látogatása során. Miután meghallgatta a műveletekről szóló tájékoztatót, Cornstein nagykövet elfogyasztott egy ízletes ebédet a helyi vezetőkkel, többek között Pápa alpolgármesterével, Unger Tamás úrral, és ezután belülről is megtekintett egy lenyűgöző méretű C-17-es repülőgépet.

A Nehéz Légiszállító Ezred kivételes példája a nemzetek közötti együttműködésnek és a SMART Defense-nek. A nagykövet véleménye szerint fontos, megosztani érdemes történet a pápai.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér 2009 óta ad otthont a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) C-17-es gépei által végzett légiszállítási feladatoknak. A 2008-ban létrehozott Stratégiai Légiszállítási Képesség egy független és több országot magába foglaló program, amely 12 partnerország számára biztosítja ezt a nélkülözhetetlen képességet 3 db C-17 Globemaster III. típusú, távolsági teherszállító repülőgéppel. A SAC résztvevő országai a NATO-tag Magyarország, Bulgária, Észtország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia és az Egyesült Államok, valamint a NATO Partnerség a Békéért tagja: Finnország és Svédország. A SAC C-17-es gépeit a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) üzemelteti, amely e program műveleti szervezete. Az ezred személyi állományát a 12 SAC tagország küldi, és így ez az első multinacionális műveleti katonai légiszállító egység a világon.

Címkék: bázisrepülőtér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.