Városlista
2018. június 19, kedd - Gyárfás

Hírek

2018. Január 18. 17:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápára látogatott a Tehetség Roadshow

Pápára látogatott a Tehetség Roadshow

A Tarczy Lajos Általános Iskolához gördültek a roadshow kamionjának kerekei. Az eseményen a pápáról indult tehetség, kiváló és népszerű énekes, Zséda is megosztotta gondolatait.

A csütörtök délutáni programon részt vevők többek között megismerkedhettek egy interaktív zenegéppel, a vívósarokban lehetőség volt a sportág gyakorlására tapasztalt vívók irányításával, látványos kísérleteket láthattak a gyermekek élményközpontban, a népzenei standon mindenki megismerkedhetett a különböző hangszerekkel és belekóstolhatott a népdaléneklésbe, a kreatív szigeten pedig figurákat készíthettek az ügyes kezűek szalmából, textilből és termésekből. A nap sztárvendége Zsédenyi Adrienn, Zséda volt, aki tulajdonképpen visszatért a Tarczyba, hiszen ő is ennek az iskolának a padját koptatta, néhány évtizeddel ezelőtt. A Tehetség Roadshow-kon mindig beérett tehetségek tesznek tanúbizonyságot arról, hogy hogyan is érdemes nekiállni a talentumainkkal gazdálkodni, beszámolnak arról, hogy a tehetségen túl mennyi munkára van szükség, hogy a bennük rejlő tehetség ki is tudjon bontakozni.

A szülőknek a foglalkozások ideje alatt Dr. Duró Zsuzsa gyermekpszichológus tartott előadást „Tehetséges a gyerekem!” - címmel.


A délutáni megnyitón Jávor Balázs köszöntötte a résztvevőket. Az Új Nemzedék Központ tehetségfejlesztési igazgatójától megtudtuk, ebben az évben elsőként Pápára látogatott a roadshow, mely negyedik éve járja az országot. A Tehetség Roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a Nemzeti Tehetség Programra, amely 2008 óta segít a fiatalok tehetségének felismerésében és tehetségük gondozásában - mondta el az igazgató hozzátéve, az elmúlt években jó visszajelzéseket kapott az országjárásuk. Fontosnak tartják, hogy a roadshow olyan lehetőséget kínál a tehetséges fiataloknak, hogy színpadon is bemutathassák tehetségüket, legyen az tánc, szavalat, zene, vagy éppen ének, a nem színpadon bemutatható tehetségekre pedig olyan nyitott programok állnak rendelkezésre, melyekbe a tehetséges gyermekek bekapcsolódhatnak, élményeket szerezhetnek akár a természettudomány, akár a robotika, vagy a kézművesség területén.

A megnyitón Unger Tamás is köszöntötte a program résztvevőit. Az alpolgármester azt mondta, létezik velünk született és elsajátított tehetség, de mindegyikre igaz, hogy fejleszteni kell ahhoz, hogy kibontakozhasson. – Azt hiszem, hogy a mai alkalom kiválóan alkalmas arra, hogy megmutassa azokat a lehetőségeket, jó példákat, tapasztalatokat, amelyek a tehetség gondozásában, a tehetségek felfedezésében már megszülettek – fogalmazott Unger Tamás hozzátéve, minden településnek szüksége van tehetséges emberekre, hiszen ilyen polgárok nélkül egy település fennmaradása, de főként fejlődése kétségessé válhat.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 18. 09:02, hétfő | Helyi

Vasúti jelzőtáblát rongált meg

A Pápai Rendőrkapitányság 19030/491/2018. bűnügyi számon közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

2018. Június 18. 07:27, hétfő | Helyi

A Vegas Showband koncertje és a tűzijáték zárta az idei Játékfesztivált

Ma is színes programok várták a kicsiket és a nagyokat a Várkertben és a Fő téren.

2018. Június 17. 08:36, vasárnap | Helyi

Délután játék, este buli - Folytatódott a Játékfesztivál

Rengeteg ember mozdult meg a városban a Pápai Játékfesztivál második napjának programjai miatt.

2018. Június 16. 08:25, szombat | Helyi

Megkezdődött a 28. Pápai Játékfesztivál

A háromnapos rendezvény első napján is volt már játék és szórakozás kicsiknek és nagyoknak. Az Ocho Macho fergeteges koncertet adott a Fő téren.