Városlista
2018. február 18, vasárnap - Bernadett

Hírek

2018. Január 18. 17:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápára látogatott a Tehetség Roadshow

Pápára látogatott a Tehetség Roadshow

A Tarczy Lajos Általános Iskolához gördültek a roadshow kamionjának kerekei. Az eseményen a pápáról indult tehetség, kiváló és népszerű énekes, Zséda is megosztotta gondolatait.

A csütörtök délutáni programon részt vevők többek között megismerkedhettek egy interaktív zenegéppel, a vívósarokban lehetőség volt a sportág gyakorlására tapasztalt vívók irányításával, látványos kísérleteket láthattak a gyermekek élményközpontban, a népzenei standon mindenki megismerkedhetett a különböző hangszerekkel és belekóstolhatott a népdaléneklésbe, a kreatív szigeten pedig figurákat készíthettek az ügyes kezűek szalmából, textilből és termésekből. A nap sztárvendége Zsédenyi Adrienn, Zséda volt, aki tulajdonképpen visszatért a Tarczyba, hiszen ő is ennek az iskolának a padját koptatta, néhány évtizeddel ezelőtt. A Tehetség Roadshow-kon mindig beérett tehetségek tesznek tanúbizonyságot arról, hogy hogyan is érdemes nekiállni a talentumainkkal gazdálkodni, beszámolnak arról, hogy a tehetségen túl mennyi munkára van szükség, hogy a bennük rejlő tehetség ki is tudjon bontakozni.

A szülőknek a foglalkozások ideje alatt Dr. Duró Zsuzsa gyermekpszichológus tartott előadást „Tehetséges a gyerekem!” - címmel.


A délutáni megnyitón Jávor Balázs köszöntötte a résztvevőket. Az Új Nemzedék Központ tehetségfejlesztési igazgatójától megtudtuk, ebben az évben elsőként Pápára látogatott a roadshow, mely negyedik éve járja az országot. A Tehetség Roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a Nemzeti Tehetség Programra, amely 2008 óta segít a fiatalok tehetségének felismerésében és tehetségük gondozásában - mondta el az igazgató hozzátéve, az elmúlt években jó visszajelzéseket kapott az országjárásuk. Fontosnak tartják, hogy a roadshow olyan lehetőséget kínál a tehetséges fiataloknak, hogy színpadon is bemutathassák tehetségüket, legyen az tánc, szavalat, zene, vagy éppen ének, a nem színpadon bemutatható tehetségekre pedig olyan nyitott programok állnak rendelkezésre, melyekbe a tehetséges gyermekek bekapcsolódhatnak, élményeket szerezhetnek akár a természettudomány, akár a robotika, vagy a kézművesség területén.

A megnyitón Unger Tamás is köszöntötte a program résztvevőit. Az alpolgármester azt mondta, létezik velünk született és elsajátított tehetség, de mindegyikre igaz, hogy fejleszteni kell ahhoz, hogy kibontakozhasson. – Azt hiszem, hogy a mai alkalom kiválóan alkalmas arra, hogy megmutassa azokat a lehetőségeket, jó példákat, tapasztalatokat, amelyek a tehetség gondozásában, a tehetségek felfedezésében már megszülettek – fogalmazott Unger Tamás hozzátéve, minden településnek szüksége van tehetséges emberekre, hiszen ilyen polgárok nélkül egy település fennmaradása, de főként fejlődése kétségessé válhat.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 18. 09:09, vasárnap | Helyi

Hosszú idő után újra győzött a Motax-Pápa KC

Három hetes bajnoki szünet után a 10. helyezett Falco KC Szombathely U23-as alakulata ellen folytatta az NB I/B zöld csoportjában a kosárlabda küzdelmeket a 13. helyen álló Motax Pápa KC alakulata.

2018. Február 18. 09:00, vasárnap | Helyi

Két fölényes győzelemmel folytatta a felkészülést a Perutz

Előbb a Répcelak csapatát küldték haza egy hetessel a pápai fiúk, majd pedig a Ménfőcsanak gárdáját egy ötössel.

2018. Február 17. 21:42, szombat | Helyi

Töreki Milán vitára hívja dr. Kovács Zoltánt

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje szerint példamutató lenne, ha helyi szinten ütköztetni tudnák érveiket és programjukat a jelöltek.

2018. Február 16. 18:23, péntek | Helyi

Elfogták a betörőket a pápai rendőrök

Egy családi ház garázsába tört be Bében egy helyi 43 éves férfi és fiatalkorú társa. A körzeti megbízottak mindkettőjüket előállították.