Városlista
2019. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 19. 20:00, kedd | Helyi
Forrás: Pannoniareformata.hu - Horváth Andrea

Pápán forgat Borbás Marcsi

Pápán forgat Borbás Marcsi

A napokban városunkban készül a Gasztroangyal című műsor.

Az első, kedd reggeli helyszín a Pannonia Reformata Múzeum és a Pannonia Reformata Kávézó és Vinotéka volt - írja a múzeum honlapja. Borbás Marcsi finom kávékkal indította a napot, ezeket Farkas Gergely református lelkész, a Dunántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának vezetője készítette, akit régi szenvedély fűz az aromás feketék világához és folyamatosan képzi is magát. A műsorvezetőnek a tonikos espresso ízlett leginkább, de megkóstolta a frissen sült croissanokat is.

A felvételek rövid szünetében és az átállások alatt a műsorvezető elbeszélgetett a kávézó vendégeivel is. Kedves, közvetlen személyisége meghódította a helyieket. A forgatás fontos színtere volt az Ótemplom és a Hajlék az örökkévalóságnak kiállítás. Ezekről Köntös László gyűjteményi igazgató, főjegyző és Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető mesélt.

- Világszínvonalú, amit itt látunk, nem csupán mondanivalójában, hanem esztétikailag is – szólt elismeréssel Borbás Marcsi a múzeumról, a kávézóról, az épületegyüttesről és gratulált az intézmény vezetőinek. Mint mondta, a kávézó Budapest belvárosában is megállná a helyét, a szakrális tér és a hozzá tartozó tárlat pedig mindenkihez szól, feltöltődést, muníciót ad mindazoknak, akik belépnek ide.

A Gasztroangyal Pápán forgatott műsora Húsvét előtt, Nagyszombaton kerül adásba.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 21. 20:46, vasárnap | Helyi

Megvan az első idei Perutz győzelem!

Nem indult jól a 2019-es esztendő a pápai csapat számára, de úgy tűnik, az edzőváltás jót tett a játékosoknak. Lengyel Ferenc irányításával két meccsen négy pontot szerzett a Perutz FC.

2019. Április 20. 19:25, szombat | Helyi

Nem sikerült a bravúr

Az NB1/B-s bajnokság rájátszásának második mérkőzésén a Bajai Bácska FKE csapatát fogadta a Concordia Motax KC.

2019. Április 19. 14:21, péntek | Helyi

Az aljnövényzet égett a Vasút utca végén

Olvasónk tájékoztatása szerint a tűzoltók gyorsan a helyszínre értek és hamar eloltották a lángokat.

2019. Április 19. 13:29, péntek | Helyi

Húsvétkor is óvja vagyontárgyait!

A húsvéti hosszú hétvége alkalmával is figyelmet kell fordítanunk vagyontárgyaink védelmére, hiszen a betörők és besurranó tolvajok ebben az időszakban is megtalálhatják az alkalmat arra, hogy megkárosítsanak bennünket.