Városlista
2018. december 17, hétfő - Lázár

Hírek

2018. Július 17. 19:38, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Kisalföld.hu

Pápai volt a Mosonmagyaróváron szörnyethalt munkás

Pápai volt a Mosonmagyaróváron szörnyethalt munkás

Halálos munkabaleset történt szombaton este hat óra előtt néhány perccel Mosonmagyaróváron, a Mofém-gyár területén.

Egy bontásra ítélt vasbeton szerkezet maga alá temetett egy 23 éves pápai fiatalembert - írja a Kisalföld.

A férfi a helyszínen életét vesztette

A történtek miatt az ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Tájékoztatásuk szerint a helyszínen belehalt sérüléseibe a 23 éves pápai férfi, akire eddig tisztázatlan okok és körülmények között az épület bontási munkálatai közben rádőlt az épület július 14-én nem sokkal este hat óra előtt.

A férfi a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni. A pontos történésekről bővebb információt – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem adhat ki a kapitányság – írják közleményükben.

A lap információi szerint a baleset a Mofém-gyár területén történt, ahol egy régi épületet bontanak el. A Teka Magyarország Zrt. vezérigazgatójától, Luka Jánostól megtudta, hogy a baleset valóban az ő területükön történt, ám az emeletes építményt, valamint az ott folyó munkálatokat korábban kiadták egy vállalkozás számára, így bővebb információkkal ő sem tud szolgálni a tragédia körülményeiről.

Ugyanakkor nagyon sajnálja az esetet, hiszen bár a külső vállalkozást terhelheti a felelősség, egy ember életét vesztette a baleset során.

Két vállalkozóról tud a lap, akik a bontási munkálatokat végezték, ám többszöri telefonos keresésünk sem járt sikerrel, így őket nem tudta megszólaltatni a Kisalföld.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 15. 08:49, szombat | Helyi

Hat embert állítottak elő a Pápa határában talált lenyúzott állatbőrök ügyében

Több magyarországi település határában helyezett el veszélyes hulladéknak minősülő állati bőröket egy hatfős társaság, amit egy Győr-Moson-Sopron megyei férfitól szállítottak el.

2018. December 15. 08:27, szombat | Helyi

Megérkezett a hó

Az éjszaka folyamán a havazás átterjedt az északi, északkeleti országrészre, Pápa környékén is egész éjszaka havazott, jelenleg is szállingózik a hó.

2018. December 14. 13:45, péntek | Helyi

Ittasan az árokba hajtott gépkocsijával

Befejezte a Pápai Rendőrkapitányság az ittasan balesetet okozó sofőr ellen folytatott büntetőeljárás vizsgálatát.

2018. December 14. 10:42, péntek | Helyi

Évet értékelt a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság

A Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2018. december 12-én délután tartotta évértékelő ülését a Pápai Rendőrkapitányságon.