Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Július 17. 19:38, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Kisalföld.hu

Pápai volt a Mosonmagyaróváron szörnyethalt munkás

Pápai volt a Mosonmagyaróváron szörnyethalt munkás

Halálos munkabaleset történt szombaton este hat óra előtt néhány perccel Mosonmagyaróváron, a Mofém-gyár területén.

Egy bontásra ítélt vasbeton szerkezet maga alá temetett egy 23 éves pápai fiatalembert - írja a Kisalföld.

A férfi a helyszínen életét vesztette

A történtek miatt az ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Tájékoztatásuk szerint a helyszínen belehalt sérüléseibe a 23 éves pápai férfi, akire eddig tisztázatlan okok és körülmények között az épület bontási munkálatai közben rádőlt az épület július 14-én nem sokkal este hat óra előtt.

A férfi a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni. A pontos történésekről bővebb információt – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem adhat ki a kapitányság – írják közleményükben.

A lap információi szerint a baleset a Mofém-gyár területén történt, ahol egy régi épületet bontanak el. A Teka Magyarország Zrt. vezérigazgatójától, Luka Jánostól megtudta, hogy a baleset valóban az ő területükön történt, ám az emeletes építményt, valamint az ott folyó munkálatokat korábban kiadták egy vállalkozás számára, így bővebb információkkal ő sem tud szolgálni a tragédia körülményeiről.

Ugyanakkor nagyon sajnálja az esetet, hiszen bár a külső vállalkozást terhelheti a felelősség, egy ember életét vesztette a baleset során.

Két vállalkozóról tud a lap, akik a bontási munkálatokat végezték, ám többszöri telefonos keresésünk sem járt sikerrel, így őket nem tudta megszólaltatni a Kisalföld.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 18. 16:29, csütörtök | Helyi

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején - hívta fel a figyelmet a MÁV csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

2018. Október 18. 10:25, csütörtök | Helyi

Pápára látogatott az USA magyarországi nagykövete

David B. Cornstein nagykövet, aki a Nagykövetség C-12-es repülőgépén utazott, első alkalommal tett látogatást az MH Pápa Bázisrepülőtéren 2018. október 11-én.

2018. Október 18. 07:04, csütörtök | Helyi

Prostituáltaknak adta ki pápai és bakonykoppányi lakását

A Pápai Rendőrkapitányság több rendbeli prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 32 éves bakonykoppányi nővel szemben.

2018. Október 17. 15:20, szerda | Helyi

800 négyzetméteres jégpálya épül az Esterházy-kastély udvarán

Mivel a piac ideiglenesen a Fő téri korcsolyapálya helyére költözött, idén a kastély udvarán hódolhatunk a téli sportnak.