Városlista
2018. augusztus 20, hétfő - István

Hírek

2018. Július 17. 19:38, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Kisalföld.hu

Pápai volt a Mosonmagyaróváron szörnyethalt munkás

Pápai volt a Mosonmagyaróváron szörnyethalt munkás

Halálos munkabaleset történt szombaton este hat óra előtt néhány perccel Mosonmagyaróváron, a Mofém-gyár területén.

Egy bontásra ítélt vasbeton szerkezet maga alá temetett egy 23 éves pápai fiatalembert - írja a Kisalföld.

A férfi a helyszínen életét vesztette

A történtek miatt az ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Tájékoztatásuk szerint a helyszínen belehalt sérüléseibe a 23 éves pápai férfi, akire eddig tisztázatlan okok és körülmények között az épület bontási munkálatai közben rádőlt az épület július 14-én nem sokkal este hat óra előtt.

A férfi a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni. A pontos történésekről bővebb információt – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem adhat ki a kapitányság – írják közleményükben.

A lap információi szerint a baleset a Mofém-gyár területén történt, ahol egy régi épületet bontanak el. A Teka Magyarország Zrt. vezérigazgatójától, Luka Jánostól megtudta, hogy a baleset valóban az ő területükön történt, ám az emeletes építményt, valamint az ott folyó munkálatokat korábban kiadták egy vállalkozás számára, így bővebb információkkal ő sem tud szolgálni a tragédia körülményeiről.

Ugyanakkor nagyon sajnálja az esetet, hiszen bár a külső vállalkozást terhelheti a felelősség, egy ember életét vesztette a baleset során.

Két vállalkozóról tud a lap, akik a bontási munkálatokat végezték, ám többszöri telefonos keresésünk sem járt sikerrel, így őket nem tudta megszólaltatni a Kisalföld.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 19. 20:24, vasárnap | Helyi

Perutz: Döntetlen a Dunaharaszti MTK otthonában

Három forduló után is őrzi veretlenségét a Perutz FC, mely Ménfőcsanak után Dunaharasztiból is ponttal tért haza.

2018. Augusztus 19. 08:44, vasárnap | Helyi

Megújult a tapolcafői falumúzeum

Gyűjtést szerveztek a településrész lakosainak körében, így sikerült kibővíteni és megújítani a múltra jellemző tárgyakból álló tárlatot.

2018. Augusztus 18. 10:35, szombat | Helyi

Súlyos baleset történt a 83-ason Gyarmaton

Gyarmat belterületén történt baleset a reggeli órákban, a 83-as számú főúton.

2018. Augusztus 17. 14:42, péntek | Helyi

Szeptember 1-ig elkészülnek a Huszár Óvoda felújításával

Majd két hónapja dolgozik a kivitelező az épület belső tereinek megújításán. A közel 50 milliós kormányzati és önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás tanévkezdésre megvalósul.