Városlista
2019. március 21, csütörtök - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2018. Július 17. 19:38, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Kisalföld.hu

Pápai volt a Mosonmagyaróváron szörnyethalt munkás

Pápai volt a Mosonmagyaróváron szörnyethalt munkás

Halálos munkabaleset történt szombaton este hat óra előtt néhány perccel Mosonmagyaróváron, a Mofém-gyár területén.

Egy bontásra ítélt vasbeton szerkezet maga alá temetett egy 23 éves pápai fiatalembert - írja a Kisalföld.

A férfi a helyszínen életét vesztette

A történtek miatt az ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Tájékoztatásuk szerint a helyszínen belehalt sérüléseibe a 23 éves pápai férfi, akire eddig tisztázatlan okok és körülmények között az épület bontási munkálatai közben rádőlt az épület július 14-én nem sokkal este hat óra előtt.

A férfi a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni. A pontos történésekről bővebb információt – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem adhat ki a kapitányság – írják közleményükben.

A lap információi szerint a baleset a Mofém-gyár területén történt, ahol egy régi épületet bontanak el. A Teka Magyarország Zrt. vezérigazgatójától, Luka Jánostól megtudta, hogy a baleset valóban az ő területükön történt, ám az emeletes építményt, valamint az ott folyó munkálatokat korábban kiadták egy vállalkozás számára, így bővebb információkkal ő sem tud szolgálni a tragédia körülményeiről.

Ugyanakkor nagyon sajnálja az esetet, hiszen bár a külső vállalkozást terhelheti a felelősség, egy ember életét vesztette a baleset során.

Két vállalkozóról tud a lap, akik a bontási munkálatokat végezték, ám többszöri telefonos keresésünk sem járt sikerrel, így őket nem tudta megszólaltatni a Kisalföld.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 20. 15:43, szerda | Helyi

125 esztendeje hunyt el Kossuth Lajos

2019. Március 20. 14:00, szerda | Helyi

Két pápai sportolóval a soraiban lett aranyérmes a magyar válogatott

Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon aranyérmet szerző magyar labdarúgó válogatottat a Balla DSE két tagja, Horváth Dávid partnerjátékosként, Bogdán Sándor pedig SO sportolóként erősítette.

2019. Március 19. 20:33, kedd | Helyi

Lakossági fórumon kérték ki a lakosság véleményét a Külső-Várkert megújítási terveiről

Zöld Város II. projekt Külső-Várkertre vonatkozó első tanulmányterveinek megvitatására az önkormányzat lakossági fórumot szervezett, hogy a pápaiak javaslatait megismerve, azokat továbbítsa a tervezők felé.

2019. Március 19. 20:30, kedd | Helyi

Helyreigazító cikkekből csinált kiállítást a Jobbik

A tárlatot még holnap délutánig megtekintheti a pápai Március 15. téren – mondta el Süle Zsolt.