Városlista
2017. november 22, szerda - Cecília

Hírek

2017. Augusztus 02. 13:25, szerda | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Pápai úszók az országos élmezőnyben

Pápai úszók az országos élmezőnyben

Két, országos szintű bajnoksággal folytatták a nyári versenyszezont a Pápai Úszó Sportegyesület (PUSE) sportolói - írja a pápa-ma.hu.

Az első megmérettetésnek Győr városa adott otthont, ahol immár 61. alkalommal rendezték meg az Országos Serdülő Bajnokságot. Az ötnapos viadalra három pápai úszó utazott el, Nagy Levente hat, Molnár Dániel három, Tapsonyi Bálint pedig két versenyszámban állt rajtkőre, utóbbi a Cápa bajnokság előtt időt javítani érkezett. A Babai Gergő által edzett úszóink rendkívül erős mezőnybe kerültek, ennek ellenére több alkalommal is a legjobbak közé úsztak vagy balszerencséjükre csak századokkal maradtak le a döntőkről.

- Maximálisan felkészültünk a versenyre, a gyerekek elhivatottak voltak, így joggal volt okunk a bizakodásra – elevenítette fel a győri indulás előtti pillanatokat a PUSE edzője. Levente 100 háton a középdöntőben egyéni csúcsot úszott, egyik vetélytársával azonos idővel ért célba, így szétúszás következett, ahol öt századdal alulmaradt, ezzel a kilencedik helyen végzett. 200 gyorson négy másodpercet javítva a középmezőnyben zárt, 200 vegyesen és 100 gyorson is biztató időkkel csapott a célba. Ami szívfájdalmunk, az az 50 gyors, amiben tavaly korosztályos csúcsot úszott. Levi szép selejtezőköri idővel kezdett, azonban annyira együtt volt a mezőny a középdöntőben, hogy megint századok döntöttek, ráadásul hármas holtverseny is kialakult, így sajnos a kilencedik idővel lemaradt a döntőről. Nagyon el volt keseredve, próbáltam lelket önteni belé, de meg kellett barátkoznunk a helyzettel.

Győrben a többiek, Molnár Dániel és Tapsonyi Bálint is hozta a tőle elvártat, Bálint 100 gyorson és 100 pillén is kiváló eredményekkel hangolt a következő feladatra, a miskolci Cápa bajnokságra. A három héttel későbbi, négynapos erőpróba során hét versenyszámban volt pápai érdekeltség.
- Összességében nem lehet panaszunk a miskolci viadalra, hiszen a kaotikus lebonyolítás ellenére Bálint három számban döntőbe jutott, emellett egy negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyezés is fűződik a nevéhez. A nyári idényből még egy székesfehérvári bajnokság van hátra, ezen nagy létszámmal, 10-12 versenyzővel képviseltetjük magunkat, remélhetőleg hasonlóan jó vagy még jobb eredményekkel térünk majd haza – bizakodott Babai Gergő.

Ezek érdekelhetnek még

2017. November 20. 20:01, hétfő | Helyi sport

Bárki használhatja a ma átadott streetball pályát

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Kosárlabda Club összefogásának eredményeként épülhetett új seetball pálya a Perutz Stadion területén.

2017. November 19. 16:18, vasárnap | Helyi sport

Perutz: Kötelező győzelem helyett fájó vereség

A hetek óta remek formában játszó pápai csapat a bajnokság utolsó előtti helyén tanyázó Gyirmót II-t fogadta.

2017. November 12. 15:35, vasárnap | Helyi sport

Perutz: Kiütéses győzelem Székesfehérváron!

Nagy arányú győzelmet arattak a pápaiak a Videoton II. csapata ellen, s ezzel a két gárda helyet cserélt a tabellán. A Fehérvár visszacsúszott az ötödik, míg a Pápa feljött a negyedik helyre.

2017. Október 30. 07:31, hétfő | Helyi sport

Erős csapattól kapott ki a Pápa KC

Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság zöld csoportjában harmadik hazai találkozóján a Motax-Pápa KC 95-69-es vereséget szenvedett a csoport egyik, ha nem legjobb csapatától.