Városlista
2017. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2017. Augusztus 02. 13:25, szerda | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Pápai úszók az országos élmezőnyben

Pápai úszók az országos élmezőnyben

Két, országos szintű bajnoksággal folytatták a nyári versenyszezont a Pápai Úszó Sportegyesület (PUSE) sportolói - írja a pápa-ma.hu.

Az első megmérettetésnek Győr városa adott otthont, ahol immár 61. alkalommal rendezték meg az Országos Serdülő Bajnokságot. Az ötnapos viadalra három pápai úszó utazott el, Nagy Levente hat, Molnár Dániel három, Tapsonyi Bálint pedig két versenyszámban állt rajtkőre, utóbbi a Cápa bajnokság előtt időt javítani érkezett. A Babai Gergő által edzett úszóink rendkívül erős mezőnybe kerültek, ennek ellenére több alkalommal is a legjobbak közé úsztak vagy balszerencséjükre csak századokkal maradtak le a döntőkről.

- Maximálisan felkészültünk a versenyre, a gyerekek elhivatottak voltak, így joggal volt okunk a bizakodásra – elevenítette fel a győri indulás előtti pillanatokat a PUSE edzője. Levente 100 háton a középdöntőben egyéni csúcsot úszott, egyik vetélytársával azonos idővel ért célba, így szétúszás következett, ahol öt századdal alulmaradt, ezzel a kilencedik helyen végzett. 200 gyorson négy másodpercet javítva a középmezőnyben zárt, 200 vegyesen és 100 gyorson is biztató időkkel csapott a célba. Ami szívfájdalmunk, az az 50 gyors, amiben tavaly korosztályos csúcsot úszott. Levi szép selejtezőköri idővel kezdett, azonban annyira együtt volt a mezőny a középdöntőben, hogy megint századok döntöttek, ráadásul hármas holtverseny is kialakult, így sajnos a kilencedik idővel lemaradt a döntőről. Nagyon el volt keseredve, próbáltam lelket önteni belé, de meg kellett barátkoznunk a helyzettel.

Győrben a többiek, Molnár Dániel és Tapsonyi Bálint is hozta a tőle elvártat, Bálint 100 gyorson és 100 pillén is kiváló eredményekkel hangolt a következő feladatra, a miskolci Cápa bajnokságra. A három héttel későbbi, négynapos erőpróba során hét versenyszámban volt pápai érdekeltség.
- Összességében nem lehet panaszunk a miskolci viadalra, hiszen a kaotikus lebonyolítás ellenére Bálint három számban döntőbe jutott, emellett egy negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyezés is fűződik a nevéhez. A nyári idényből még egy székesfehérvári bajnokság van hátra, ezen nagy létszámmal, 10-12 versenyzővel képviseltetjük magunkat, remélhetőleg hasonlóan jó vagy még jobb eredményekkel térünk majd haza – bizakodott Babai Gergő.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Szeptember 24. 14:00, vasárnap | Helyi sport

Idegenben jobban megy - Megszerezte második győzelmét a Perutz

Szabó Zsolt góljával mindhárom pontot elhozta a pápai csapat Budapestről, a THSE Szabadkikötő otthonából.

2017. Szeptember 20. 17:46, szerda | Helyi sport

Megye 1-es csapat verte ki a Perutzot a kupából

Folytatódik a rossz sorozat, a Magyar Kupából alsóbb osztályú csapattal szemben esett ki a Perutz FC.

2017. Szeptember 19. 08:52, kedd | Helyi sport

Fogyatékosok Diáksportjáért Díjat kapott Szautner Mihály

Az MSOSZ atlétika szakágvezetője, elnökségi tag, pápai gyógypedagógus vehette át a Fogyatékosok Diáksportjáért Díj bronz elismerését.

2017. Szeptember 16. 21:42, szombat | Helyi sport

Perutz: Hazai pályán továbbra is pont nélkül

Rosszul kezdte a bajnokságot a pápai csapat. Az elmúlt fordulóban megszerzett első győzelmét követően azonban okkal reménykedhetett a jobb folytatásban a pápai publikum.