Városlista
2019. január 22, kedd - Vince

Hírek

2019. Január 09. 09:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápai csapat nyerte a 4 for Europe országos középiskolai vetélkedőt

Pápai csapat nyerte a 4 for Europe országos középiskolai vetélkedőt

A Türr István Gimnázium csapata nyerte a 4 for Europe elnevezésű országos középiskolai vetélkedőt, így a pápai diákok képviselhetik Magyarországot 2019. március 7-én Strasbourgban, az Euroscola napon.

A 4 FOR EUROPE európai uniós témájú verseny középiskolások számára. A vetélkedő egy online fordulóból, regionális döntőkből és egy országos döntőből állt. Az online forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból állt.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében a regionális döntőkön első helyezett csapatai vehettek részt az országos döntőn. A megmérettetést a Türr István Gimnázium csapata nyerte, így a pápai fiatalok képviselhetik hazánkat 2019. március 7-én Strasbourgban az Euroscola napon. Ezen a rendezvényen a magyar diákok 27 uniós tagállam fiataljaival mérhetik össze tudásukat továbbá a 2018/2019-es tanév második félévében egy strasbourgi tanulmányúton is részt vehetnének az Európai Parlament EUROSCOLA programjának keretén belül - számolt be az örömhírről Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 21. 17:48, hétfő | Helyi

Idegenben győzött a Concordia Motax KC

A Concordia Motax KC az NB1/B zöld csoport bajnokságának 15. fordulójában Kecskemétre látogatott.

2019. Január 21. 15:01, hétfő | Helyi

Őrizetben a dohányboltban késsel fenyegető nő

A pápai rendőrök egy 35 éves helyi lakost gyanúsítanak a rablás kísérletével

2019. Január 21. 14:03, hétfő | Helyi

Egyetemi diplomát hamisított, hogy felvegyék egy csóti céghez

Közokirat-hamisítás bűntette miatt indult nyomozás egy 29 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot

2019. Január 21. 13:03, hétfő | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Bűnözői csoportok strómanjává válhatnak gyanútlan álláskeresők

Az EUROPOL figyelemfelhívó kampánya a könnyű pénzszerzési lehetőséggel kecsegtető állásajánlatok mögött megbúvó pénzmosás ellen irányul.