Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Január 09. 09:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápai csapat nyerte a 4 for Europe országos középiskolai vetélkedőt

Pápai csapat nyerte a 4 for Europe országos középiskolai vetélkedőt

A Türr István Gimnázium csapata nyerte a 4 for Europe elnevezésű országos középiskolai vetélkedőt, így a pápai diákok képviselhetik Magyarországot 2019. március 7-én Strasbourgban, az Euroscola napon.

A 4 FOR EUROPE európai uniós témájú verseny középiskolások számára. A vetélkedő egy online fordulóból, regionális döntőkből és egy országos döntőből állt. Az online forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból állt.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében a regionális döntőkön első helyezett csapatai vehettek részt az országos döntőn. A megmérettetést a Türr István Gimnázium csapata nyerte, így a pápai fiatalok képviselhetik hazánkat 2019. március 7-én Strasbourgban az Euroscola napon. Ezen a rendezvényen a magyar diákok 27 uniós tagállam fiataljaival mérhetik össze tudásukat továbbá a 2018/2019-es tanév második félévében egy strasbourgi tanulmányúton is részt vehetnének az Európai Parlament EUROSCOLA programjának keretén belül - számolt be az örömhírről Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.