Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 12. 09:44, kedd | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Pápai atlétáknak mutatták be a Téglagyári útnál épülő sportpark terveit

Pápai atlétáknak mutatták be a Téglagyári útnál épülő sportpark terveit

A Pápai Atlétikai Club tagjai vettek részt azon a fórumon, melyen Áldozó Tamás polgármester tájékoztatta őket a barnamezős beruházásról.

A Városházán tartott rendezvényen a Felhagyott ipar-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja című, TOP-2.1.1-15-VE1-2016-00002 azonosító számú európai uniós projekt részleteit ismerhették meg, nem véletlenül, hiszen az atlétikai klub sportolói közvetlen célcsoportját alkotják a közel 2 milliárd forint támogatási összeg felhasználásával megvalósuló projektnek, melynek keretében egy hatalmas sportpark épül a Téglagyári út mentén.
-Az ismert viharos előzmények után néhány évvel ezelőtt sikerült újjászervezni a pápai atlétikai életet, és amikor egyesületi tagként - többek között az én közreműködésemmel - ezt megtettük, már akkor beszéltünk a sportolóknak arról, hogy hamarosan egy nagy beruházás kezdődik Pápán. Elmondtuk, hogy azért is érdemes atlétának lenni, mert egészen kiváló körülmények között sportolhatnak. Azóta is több alkalommal tájékoztattuk őket, most pedig már arról tudtunk beszélni, hogy a projekt látható formájában is megkezdődött - közölte hírportálunkkal a polgármester.

Áldozó Tamás hangsúlyozta, nem csak az atlétikának ad majd helyet ez a létesítmény, hanem például a tekének is, aminek a jelentősége, hagyománya éppoly fontos a városnak.
-A tekézők is új pápai otthonra fognak találni itt, és így véget ér a „száműzetésük”, de más sportolási lehetőséget is kínálunk.

A projekt keretében épül skate board pálya, streetball pálya, de egy hatalmas konditerem is a központi épületben. Mindez pedig azt jelenti, hogy nemcsak a versenysportot szolgálja ki a sportpark, hanem a szabadidősportot, tömegsportot is. A polgármester ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, Pápán a felnőtt versenysport nem jellemző, de nagy jelentőségű a diáksport és a szabadidősport.
-Mi azt szeretnénk, ha minden pápai iskolás megfordulna a sportparkban, lehetőleg minél többször és ehhez egy ösztönzőrendszert is kialakítunk az iskoláknak. Legalább ilyen fontos, hogy azokat is ki tudjuk szolgálni, akik munka után mozogni szeretnének, és reméljük, hogy közülük is sokakat meg tudunk szólítani. A városban több lehetőség is van ma is a szabadidősportra, ezzel a sportparkkal egy újabb helyszínhez jutnak a mozogni vágyók.

A fórumon arról is tájékoztatást kaptak a megjelentek, hogy a beruházás fizikai megvalósítása megkezdődött, a Téglagyári úti terület megtisztításával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.