Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. November 30. 10:20, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Rendőrség

Pápa és környéke közbiztonságát vitatták meg

Pápa és környéke közbiztonságát vitatták meg

2021. év azonos időszakához képest 2022-ben a regisztrált bűncselekmények száma ezidáig csökkenő tendenciát mutat, bár a vagyon elleni bűncselekmények száma némileg emelkedni kezdett.

A 2022. november 29-én megrendezett fórum összehívását a Pápai Rendőrkapitányság kezdeményezte, amelyre meghívást kaptak a járás polgármesterei, a rendőrség társszervei, az oktatási intézmények fenntartói, a nemzetiségi önkormányzatok vezetői, valamint a történelmi egyházak képviselői.

A rendezvényen elsőként Regdon László rendőr ezredes, kapitányságvezető mutatta be a rendőrség kapcsolatát az együttműködő szervezetekkel, beszélt továbbá a rendőrség 2023. évi céljairól, valamint beszámolt a Pápai járás közbiztonsági, bűnügyi és baleseti helyzetéről. Elmondta, hogy a 2021. év azonos időszakához képest 2022-ben a regisztrált bűncselekmények száma ezidáig csökkenő tendenciát mutat, bár a vagyon elleni bűncselekmények száma némileg emelkedni kezdett.

Kiemelte, hogy a balestek kialakulásában továbbra is a sebességtúllépés az elsődleges ok, ennek okán ismertette a traffiboxokban rejlő lehetőséget, amellyel Pápa városa élt is, hiszen már három helyiutcában találkozhatnak sebességmérő műszer elhelyezésére alkalmas berendezésekkel az autósok.

A kapitányságvezető beszámolóját követően dr. Sallai-Üst Judit rendőr százados, hivatalvezető ismertette a szerződéses határvadász, a 10 hónapos rendőrjárőr képzés és az iskolaőri szolgálat jelentkezési feltételeit, a képzések időtartamát, a várható munkabéreket és a béren kívüli juttatásokat.

A fórumot megtisztelte hozzászólásával Miklósi-Hosszú Ödön Koppány református lelkész, Pintér Imre Lovászpatona, valamint dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestere is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.