Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Szeptember 11. 12:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápa, a zöld város - Meghirdette második programpontját Grőber Attila

Pápa, a zöld város - Meghirdette második programpontját Grőber Attila

Faültetés, zöldfelület megújítás, rezsicsökkentés plusz, hulladékcsökkentés, megújuló energia használata és közlekedési átszervezés is szerepel a tervekben.

Grőber Attila sajtótájékoztatóján az építőket és az ültetőket hasonlította össze. Azt mondta, az építők munkája egyszer végetér és az általuk emelt falak szabják meg a határaikat, míg az ültetők munkája soha nem ér véget, számukra az élet egy nagy kaland. Úgy fogalmazott, hogy az építés mellett kiemelt figyelmet fog szentelni az ültetésre, ezért meghirdeti a Pápa, a zöld város – című, hat pontból álló programját.

  1. Önálló klíma- és környezetvédelmi bizottságot hozna létre, amely szervezné és irányítaná a környezetvédelmi munkát. Klímastratégiai tervet dolgozna ki a város számára, továbbá csatlakozna a Klímabarát Települések Szövetségéhez.
  2. A jövő zöld, környezeti nevelés programja. A civilek bevonásával szervezne környezetvédelmi programokat, pályázatot írna ki általános és középiskolák számára környezetvédelmi szemléletformáló programok szervezésére, továbbá faültetési programot is tartalmaz ez az elem. Grőber Attila minden újszülött és ballagó osztály tiszteletére ültetne egy-egy új facsemetét. Közösségi programok szervezése és zöldfelület növelő intézkedések is szerepelnek a tervekben, a politikus hadat kíván üzenni a szürkeségnek, évente minimum 4000 négyzetméter zöld felületet újítana meg.
  3. Megújuló energia program. A Grőber Attila napelemparkot hozna létre a városban, az önkormányzati intézmények energiaellátására, valamint társasházak és családi házak számára pályázatot írna ki napelemes rendszerek kiépítésére.
  4. Rezsicsökkentés plusz program. A tervezet pályázatok kiírását tartalmazza, épületenergetikai korszerűsítések támogatására.
  5. Hulladékcsökkentési program. Grőber Attila úgy alakítaná át a hulladékelszállítási rendszer díjszabását, hogy a pápaiak érdekeltek legyenek abban, hogy kevesebb hulladékot termeljenek. Kezdeményezné újrahasználati központok létrehozását, magánvállalkozók bevonásával, továbbá határozottan és egyértelműen lépne fel a környezetszennyezők ellen, legyenek magánemberek, vagy cégek.
  6. Okos, környezetbarát közlekedés program. A politikus a közösségi és a kerékpáros közlekedést preferálja programjában, növelné az utasszámot és bővítené a biztonságos kerékpárút hálózatot, valamint gyarapítaná a kerékpártárolók számát. Kerékpárvásárlási támogatási rendszert alakítana ki, évente minimum 50 pápai gyermek számára Grőber Attila, aki a Kéttornyúlakra vezető kerékpárutat is megígérte, a következő ciklusra vonatkozóan.

Az ellenzéki polgármester-jelölt programjával kapcsolatban várja a lakosság észrevételeit, javaslatait és kérdéseit. Kérdésünkre a jelölt azt mondta, a program kapcsán nem számol jelentős kiadásokkal, a zöld területek megújítására vonatkozó ígéretet nem számolva 100 millió forintos nagyságrendről nyilatkozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.