Városlista
2019. február 20, szerda - Álmos

Hírek

2019. Február 08. 09:52, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Öt új gyalogátkelőhelyen közlekedhetnek a gyalogosok Pápán

Öt új gyalogátkelőhelyen közlekedhetnek a gyalogosok Pápán

Már használatba vehették a közlekedők a város különböző pontján kialakított öt zebrát, bár a munkák teljesen még nem fejeződtek be.

Mint ismeretes, az önkormányzat 500 millió forintot nyert el a TOP vonatkozó pályázatán a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projektjével, melynek részeként a városban hat helyen gyalogos-átkelőhely készült.

Zebra épült a Batthyány-Sárkány utca csomópontjában, az Erkel-Munkás utca kereszteződésében, a Gyimóti-Dózsa utca találkozásánál, a Nagyváradi-Ötödik utca sarkán, valamint Tapolcafőn, a falu elején és Borsosgyőrön a kultúrháznál (ez utóbbi még nem készült el teljesen).
-A zebrákat a városon átvezető főutakra és a városi gyűjtőutakra terveztük, ezek rendkívül nagy gépjárműforgalmat bonyolítanak le és jelentős a gyalogos közlekedés is. A forgalmi szempontokat és a megszokott gyalogos közlekedési irányokat vettük figyelembe a tervezésnél - közölte Molnár István városfejlesztési osztályvezető.

A kivitelezők mindenütt megépítették a zebrát és a járdát összekötő csatlakozást, felfestették az útburkolati jeleket, az előírásoknak megfelelően kirakták a táblákat és kialakították a közvilágítást az átkelő láthatóságának biztosítására. A hat zebra közül ötöt már használhatnak a gyalogosok, de a kivitelezői munka még nem ért véget.
-Az átkelők kivitelezésének vége a télbe csúszott, hideg idő van, ezért a kivitelezővel úgy állapodtunk meg, hogy ideiglenes felfestést kapnak a zebrák. Ez látszik is, hiszen a só miatt már kopik. Amint az időjárás lehetővé teszi, végleges, tartós jelből elkészül a felfestés és áprilisban még egyszer áttekintjük a helyszíneket, akkor vesszük át véglegesen a munkát - emelte ki.

A közlekedésfejlesztési projekt keretében további infrastrukturális elemek is épülnek a városban: lámpás kereszteződést alakítanak ki a Somlai-Bocsor-Erkel utcai csomópontban, amihez szintén készülnek majd zebrák, kerékpárutat építenek a Bázisreptérhez vezető út mellett, kerékpársávot alakítanak ki a Vaszari úttól a belváros felé, felújítják a Győri úti kerékpárutat, forgalomlassító településkapukat létesítenek Borsosgyőrön és a Somlai úton, továbbá körforgalmat alakítanak ki a Téglagyári-Várkert-Győri úti csomópontban. Ez utóbbi helyszínen már láthatók a munkavégzés jelei, az előkészítés keretében közműcserék zajlanak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 19. 14:36, kedd | Helyi

Hat év alatt két és félszeresére nő az egészségügyi szakdolgozók bére

A Magyar Ápolók Napja alkalmából Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az egészségügyi dolgozók megbecsülésének fontosságáról beszélt.

2019. Február 19. 14:14, kedd | Helyi

Betörte egy pápai ház ablakát

Garázdaság miatt indult nyomozás egy 53 éves balatonkenesei férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. Február 19. 14:14, kedd | Helyi

Az idősek biztonságáért Mezőlakon

Mezőlaki idősek számára adtak otthonukban prevenciós tanácsokat a pápai rendőrök.

2019. Február 18. 11:17, hétfő | Helyi

Megújult épületrészt adtak át a városi könyvtárban

A Jókai Mór Városi Könyvtár Fapiac téri épület-együtesének udvarán álló épület újult meg és került berendezésre a Széchenyi 2020 program keretében.