Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Május 10. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Öt pápai, vagy Pápa környéki iskolában újul meg az elektromos hálózat

Öt pápai, vagy Pápa környéki iskolában újul meg az elektromos hálózat

Közel 230 millió forintot nyert el a Pápai Tankerületi Központ, amelyből összesen hat intézményben újul meg a teljes hálózat. Öt pápai, vagy Pápa környéki iskolát érint a fejlesztés, továbbá egy devecseri intézményt.

Az ünnepélyes munkaterület átadáson dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy amikor az állam úgy döntött, hogy átveszi az önkormányzati iskolák fenntartását, akkor abból a feltételezésből indult ki, hogy elsősorban a kisebb önkormányzatok által fenntartott intézmények felzárkóztatását, nagyobb anyagi támogatásban való részesítését kell megvalósítani. A képviselő örömét fejezte ki, hogy ismét egy jó példának lehetünk szemtanúi, és Pápán, Devecserben és több kisebb településen történik jelentős beruházás. Hangsúlyozta, az elektromos hálózat megújítása nemcsak a megnövekedett informatikai igények miatt lényeges, hanem a biztonságos üzemeltetés szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír.

Egyházi Andrea tankerületi igazgató elmondta, a szóban forgó projekt hat iskolát érint, a pápai Weöres Sándor Általános Iskolát 49 millió forintból, a csóti iskolát 47 millióból, a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskolát 34 millió forintból, a Pápateszéri Általános Iskolát 35 millió forintból, a vaszari iskolát 41 millióból, míg az ugodit 28 millióból korszerűsítik. Hozzátette, az iskolák kiválasztásánál fő szempont volt, hogy ott valósuljanak meg a fejlesztések, ahol azokra a legnagyobb szükség van.

A beruházás keretében a meglévő régi, elavult, a mai igényeknél alacsonyabb terhelésűre tervezett villamos vezetékek cseréjét végzik el, új kapcsolókat és dugaljakat szerelnek fel, ahol szükséges, kicserélik a főelosztókat és alelosztókat építenek be a rendszerbe. A hibás, balesetveszélyes lámpatestek cseréjét tartalmazza a projekt, ahogy a korszerű villámvédelmi rendszerek kiépítését is - ismertette a részleteket Egyházi Andrea.

Az eseményen részt vett dr. Áldozó Tamás is. Pápa polgármestere megköszönte a tankerületi központnak, hogy jó gazdái a pápai iskoláknak, hiszen a városlakók profitálnak ezekből a beruházásokból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.