Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Április 05. 20:24, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Őszre érezhető javulást ígérnek a szocialisták az egészségügyben

Őszre érezhető javulást ígérnek a szocialisták az egészségügyben

Van-e kiút az egészségügy zsákutcájából - címmel tartott lakossági fórumot Pápán - Gőgös Zoltán országgyűlési képviselőjelölt meghívására - dr. Komáromi Zoltán egészségügyi miniszterjelölt.

A Huszár Közösségi Házban megtartott rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón Grőber Attila, a szocialista párt helyi elnöke úgy fogalmazott, hogy ami az elmúlt nyolc évben Magyarországon történt, az nem folytatható tovább. Az oktatás- és egészségügy helyzetét különösen drámainak nevezte és azt kérte a választóktól, hogy minél többen menjenek el választani, hiszen "döntő fontosságú a szavazás". - Mindenki hallgasson a szívére, amikor a pártlistára adja le a voksát és az eszére, amikor az egyéni képviselőjelöltre - hangsúlyozta Grőber Attila.

Gőgös Zoltán konszolidáltnak nevezte a mögöttünk lévő kampányt hozzátéve, "nem tudta felvenni a versenyt a korábban, illetve a most lopott állami pénzzel a versenyt és ez látszik a plakátok mennyiségén". A választás tétje szerinte az, hogy maradjon-e a mostani rendszer, amely "másról sem beszélt a kampányban, mint hogy - egy szerinte - nem létező veszélytől akarja megvédeni az országot". A politikus arra kéri a választókat, hogy támogassák vasárnap, ha szükségesnek látják, hogy föld- és egyéb ügyekben is változást lehessen elérni az Országgyűlésben.

Komáromi Zoltán praktizáló háziorvos, a Karácsony Gergely miniszterelnökjelölt kérésére összeállított egészségügyi programját négy fő pillér köré csoportosította. Az első a működőképesség, hogy április 9-től egyetlen ember se kerüljön bajba azért, mert az egészségügyi szerkezetátalakítás elindult. A második a hozzáférés, hogy a pápaihoz hasonló, a magas szintű megyei kórházaktól 40-50 kilométerre lévő kisvárosi kórházakban is hozzáférhetővé tegyék a megfelelő színvonalú ellátást és csak a betegségek 10%-kának ellátását koncentrálnák a megyei kórházakban.

A program harmadik pontja a korszerűség, a negyedik pedig a biztonság. – Azt a lehetetlen állapotot, hogy 2-4-6 hetet kelljen várni alapvető vizsgálatokra, ezt sürgősen fel fogjuk számolni – hangsúlyozta Komáromi Zoltán hozzátéve, garantálja, hogy már őszre olyan helyzetet fognak létrehozni, hogy mindenki érezni fogja, az átalakítás a betegekért van – hangsúlyozta a szakpolitikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.