Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. November 05. 14:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Összevesztek a zenén a kocsmában, sörösüveg dobálás lett a vége

Összevesztek a zenén a kocsmában, sörösüveg dobálás lett a vége

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt kell felelnie annak a 29 éves férfinak, aki a kocsmai kötekedését sörösüvegek dobálásával zárta.

A vádirat szerint az elkövető 2020. február elején az egyik Pápa környéki falu presszójában ivott, miközben a vendéglátóhely hátsó udvarán egy másik férfi és annak baráti társasága zenét hallgatott. A vádlottat azonban zavarta a hangerő, s ezt szóvá is tette, majd miután kérésére a férfi lehalkította a zenét, annak az általa rasszistának vélt szövegét sérelmezte. Az újabb kifogást követően a sértett inkább kikapcsolta a lejátszót, amely az elkövetőnek azonban már nem volt elég. Továbbra is számon kérőleg beszélt a férfival, vállon lökte, majd amikor a sértett szólt, hogy fejezze be a kötekedést, ököllel arcon ütötte a férfit, akinek emiatt a szemüvege leesett.

A sértett védekezésképpen ekkor ellökte magától a vádlottat, aki elesett, de miután felállt, újra a sértett felé indult, támadását pedig a társaság egyik tagja akadályozta meg azzal, hogy hátulról visszatartotta. A vádlott ezek után sem csillapodott, és a mellette lévő ablakpárkányon talált üres sörösüvegeket egyesével a társaság tagjai felé dobálta, egyiküket a vállán találva el. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy a Pápai Járásbíróság a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.