Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. December 26. 11:15, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Police.hu

Összesen 26 illegális migránst fogtak el a pápai rendőrök az elmúlt napokban

Összesen 26 illegális migránst fogtak el a pápai rendőrök az elmúlt napokban

A karácsonyi időszakban két alkalommal is illegális migránsok elfogásában vettek részt a pápai rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján - 2021. december 23-án 23 óra 5 perckor Pápa külterületén, a 832-es út 5. kilométerszelvényében igazoltatni akartak egy magyar rendszámú Mercedes gyártmányú gépkocsit. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a jármű sofőrje a rendőri jelzésnek nem állt meg, hanem a szolgálati autónak nekihajtott, majd árokba borult. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett a gépkocsikban. A felborult Mercedes kisbusz vezetője kiugrott az autóból és elmenekült a helyszínről. A rendőrök 14 főt vontak intézkedés alá a járműben, akik az elsődleges információk alapján illegálisan jutottak Magyarország területére, és jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 13 ember szír, 1 iraki állampolgárnak vallotta magát.

Az egyenruhások a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A kisbusz sofőrjét a rendőrök keresik.

A Pápai Rendőrkapitányság járőrei - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján - 2021. december 25-én 2 óra 49 perckor egy osztrák felségjelzésű kisteherautót akartak intézkedés alá vonni a 834-es úton, Nyárád közigazgatási területén, amely épp az úttest szélén parkolt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint, amikor a jármű vezetője észlelte a rendőrautót, akkor a kocsijából kiugrott és elfutott a helyszínről. A rendőrök ezután ellenőrizték a járművet, abban 12 külföldi férfi utazott, akik az elsődleges információk alapján illegálisan jutottak Magyarország területére, és jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Mindannyian pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Az egyenruhások a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A kisteherautó sofőrjét a rendőrök keresik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.