Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Június 09. 20:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Országos költségvetési forrásból újítaná fel Pápa úthálózatát a Jobbik

Országos költségvetési forrásból újítaná fel Pápa úthálózatát a Jobbik

A Jobbik Pápai Alapszervezete módosító javaslatokat nyújtott be a központi költségvetéshez. Másfél milliárdból hoznák rendbe a város útjait.

Süle Zsolt önkormányzati képviselő pápaiak ezreit érintő, sürgős megoldást igénylő javaslattal kereste meg Sneider Tamást, az Országgyűlés alelnökét, a Jobbik országgyűlési képviselőjét, aki a képviselő által előkészített országos költségvetési javaslatot benyújtotta a Parlament elé.

A jobbikos javaslat értelmében a központi költségvetésben másfél milliárd forint átcsoportosítását javasolja Pápa város belterületi útjainak felújítására. Az indoklásból:

„Pápa Veszprém megye második legnagyobb városaként számtalan problémával küzd, az egyik legsürgetőbb ezek közül a belterületi útjainak a leromlott állapota. A főbb és gyűjtő útvonalak felújítása halaszthatatlan. Ehhez egyelőre sem pályázati forrás, sem önerő nem áll rendelkezésre. A városban mindössze kátyúzás zajlik, amely már rég nem elegendő a megfelelő színvonalú úthálózat fenntartásához. A belterületi utak jelentős része a gépjárművek műszaki állapotára veszélyt jelenthet és ezzel párhuzamosan sok helyen balesetveszélyes is.”

Ez a tény pedig nem csak a pápaiak életét keseríti meg nap mint nap, hanem az ide látogató turisták városról kialakult képét is negatívan befolyásolja - írja a Jobbik Pápai Alapszervezetének honlapja hozzátéve, bíznak a pápai országgyűléso képviselők támogatásában.

A fotó archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.