Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. December 07. 12:07, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Őrizetben a trükkös tolvaj

Őrizetben a trükkös tolvaj

A rendőrök néhány óra alatt elfogták az idős asszonyt kifosztó dabronyi férfit.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. december 3-án délután arról, hogy egy Pápa melletti településen élő idős nőt egy ismeretlen férfi az otthonában meglopott. A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a hölgyhöz vízkérés ürügyén jutott be a trükkös tolvaj, majd amíg a mozgásában korlátozott házigazda vizet engedett egy pohárba, az idegen magához vette a lakásban talált több mint 80 ezer forintot. A sértett a tolvaj távozását követően észlelte pénze eltűnését, és azonnal értesítette a rendőrséget.

A nyomozók gyors adatgyűjtésének köszönhetően a körzeti megbízottak még aznap este Pápán igazoltatták az autóval közlekedő feltételezett elkövetőt, akit elfogtak és előállítottak. A 36 éves dabronyi lakost gyanúsítottként kihallgatták kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy az ellopott összeg egy részét már elköltötte. A megmaradt - ötvenezer forint - készpénzt a rendőrök lefoglalták, majd azt 2021. december 6-án visszaadták a sértettnek.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a fiatalembert őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.