Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Április 21. 11:29, péntek | Belföld
Forrás: mti

Óriási károkat okozott az időjárás a Mátrában és a Bükkben

Óriási károkat okozott az időjárás a Mátrában és a Bükkben

Nemcsak a Mátrában, hanem a bükki területeken is nagy károkat okozott az áramszolgáltató hálózati rendszerében a rendkívüli időjárás. Répáshután egyelőre aggregátorról sem jutnak áramhoz a helybeliek.

Az áramszolgáltató folyamatosan végzi a helyreállítást és a károk felmérését - közölte Boross Norbert, a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. kommunikációs igazgatóságának vezetője pénteken az MTI-vel.

Elmondta: Pest megyében már nincs baj, az Északi-középhegységben annál inkább. A Mátrában a hibaelhárítást pénteken tudták megkezdeni, remélik, hogy estére minden lakott ingatlanban helyreáll az áramszolgáltatás.

A kommunikációs igazgató közölte: jelenleg is helikopteres felmérés folyik. Különösen a bükki falu, Répáshuta környékén óriásiak a károk. A terület egyelőre megközelíthetetlen, még aggregátort sem tudtak felvinni oda. Több száz ember lehet áram nélkül.

Az áramszolgáltatás a Felső-Mátrában jelenleg negyvenhét fogyasztási helyen szünetel - mondta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Tankóné Antal Erika az MTI-nek. Jelezte, a folyamatos fakidőlések és ágleszakadások miatt ez a szám növekedhet, továbbra is áramkimaradásokra lehet számítani.

A szóvivő közölte, a 24-es főúton elrendelt lezárást előreláthatólag péntek délután 2 órakor feloldják. A Felső-Mátrában lévő szállóvendégeknek 10 órakor és 13 órakor lehetőséget biztosítottak, illetve biztosítanak arra, hogy a forgalom elől elzárt útszakaszokon keresztül gépjárművükkel elhagyják a szálláshelyüket a 24-es főút irányába.

A mátraházi Mátra Gyógyintézet főigazgató főorvosa, Urbán László az MTI-nek elmondta, hogy miután járhatóvá tették a 24-es főutat Mátraházáig, ismét tudnak betegeket fogadni. A betegellátás áramhiány, de más okokból sem volt veszélyben egy pillanatig sem - szögezte le a főigazgató, jelezve: aggregátorral nyernek most is elektromos energiát, a vezetékes ellátást hétfőre ígérte a szolgáltató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.