Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 10. 09:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Orbán Imre: Párthűség alapján osztották a pályázati pénzeket?

Orbán Imre: Párthűség alapján osztották a pályázati pénzeket?

Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei képviselője a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei képviselőjeként támogattam a pápai és Pápa környéki önkormányzatok Terület- és Településfejlesztési Operatív Program elsőkörös felhívására benyújtott támogatási kérelmeit.

Azokat a kérelmeket is támogattam, melyeket a fideszes képviselők nem szavaztak meg. Örömmel tölt el, hogy Pápa város pályázatai ilyen magas arányban nyertek a programban. Azonban fel kell, hogy hívjam a figyelmet arra a nem elhanyagolható tényre, hogy közel sem a pályázatok szakszerűsége, vagy a rászorultság mértéke volt mérvadó a pénzek elosztásánál, sokkal inkább a párthűség, a politikai szempontok előtérbe tolása.

Ilyen egyöntetű és manipulált eredményre még Észak-Koreában is csak csettinthetnének. A pályázatok elbírásakor tapasztalt negatív folyamatok előrevetiítik a jövőt, előrevetítik a politikai szempontok mindenek fölé helyezését.

Szégyenletes az a folyamat, ahogy semmitmondó indokokkal elgáncsolták Tapolca, Berhida, Ajka vagy Zirc pályázatainak nagy részét. Csak azért mert nem fideszes vezetésű, vagy nem fideszes többségű ezen városok irányítása. Tapolca 11 benyújtott pályázatából egyiket sem találta támogatásra méltónak a „nagyméltóságú” zsűri. Pedig Tapolca pályázatait az a pályázatíró készítette, aki az előző fideszes városvezetés alatt is a város pályázatírója volt. Tapolca csak azért nem nyert a pályázatokon, mert jobbikos a városvezetés.

A megyei Fidesz vezetése így bünteti a várost, így bünteti a tapolcaiakat. Bizton állíthatom, hogy sok esetben a vesztesek jobb pályázatot nyújtottak be, mint az úgynevezett győztesek. Úgy, hogy e tekintetben szemlélje a pápai városvezetés ezt a „diadalt”. Remélem rövidesen eljön majd azaz idő, mikor az Európai Unióból érkező pénzekről nem a helyi földesurak, nem a helyi pártkatonák, hanem az ehhez értő szakemberek döntenek majd.
Ki fogom kérni a vesztes és győztes pályázatokat, az azokról szóló döntést pedig nyilvánosságra fogom hozni
- áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.