Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Január 09. 01:04, szerda | PR

Okos vásárlási megoldások januárra

Okos vásárlási megoldások januárra

Könnyen előfordulhat, hogy az ünnepek után karcsúbb a pénztárcánk, mint előtte. Ilyenkor érdemes bevetnünk olyan megoldásokat, amelyekkel jobban jövünk ki a vásárlásoknál.

Hét szerettünkre gondolunk karácsonykor

Igaz, hogy fejenként átlagosan ‘mindössze’ 30 ezer forint körüli összeget költöttünk ajándékra a tavalyi év karácsonyán, de a magyar családok hagyományosan sokat áldoznak az ünnepi étkezésekre, vagy éppen közös programokra is ilyenkor. Pár újabb divat, mint a karácsonyi csúnya pulcsi vásárlás, vagy a grincsfa tovább karcsúsíthatja a számlánkat.
És - mint tudjuk - az átlag egy olyan érték, ami magában foglalja azokat is, akik 2000 forintért vettek ajándékot egyetlen rokonnak, és azokat is, akik 200 ezer forintért minden családtagnak és barátnak.
Egy karácsonyi vásárlási statisztika szerint a megkérdezett internetezők hét embert fognak megajándékozni idén karácsonykor, és legalább 6000 forinttal többet adnak ki meglepetésre, mint tavaly.
Egy biztos, sokaknak komoly költekezést jelentenek az ünnepek.

Nincs tumultus a webáruházakban

Hogy ‘hidaljuk át’ tehát a januárt? Ha utánanézünk, bizonyára találunk még költséghatékonyabb megoldásokat, mint amiket most alkalmazunk vásárlás terén.
Amennyiben eddig nem rendeltünk a neten, most érdemes kipróbálnunk. Akár napi használati cikkeket is beszerezhetünk olcsóbban. Rákereshetünk az akciós vagy kuponos online oldalakra is. És ami a legjobb, az ünnepek után nem kell tartanunk attól, hogy a postán, vagy a kiszállító cégeknél torlódnak a csomagok, minden rendelt termék időben el fog jutni hozzánk.

Ha január, akkor leértékelés

Megnyugtató pillanatok minden takarékoskodó ember számára, amikor januárban elkeződnek az akciók, és kiteszik az első leárazás táblákat. A tél második felében rengeteg mindent megvehetünk olcsóbban, és nemcsak a szezonális termékeket. Ajánlott kihasználni a lehetőséget, és kedvezményesen bevásárolni.



Érdemes ilyenkor használni a hitelkártyánkat. Ez halasztott fizetéssel segít, azaz ha éppen még ‘nem vagyunk pénzünknél’, akkor kicsit később törleszthetjük a hitelt. Nem árt tudatában lenni, hogy a bank pénzéből vásárolunk, és pontosan visszafizetni a kölcsönt, így csak nyerünk a kártyával.
A pontgyűjtő hitelkártyákkal, amelyek például hazai nagyáruházak kínálatában szerepelnek, még bónuszpontokat is gyűjthetünk, és később kedvezményeket érvényesíthetünk. A január az az időszak, amikor érdemes megismerkedni ezekkel a lehetőségekkel, és bátran használni őket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.