Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Augusztus 07. 16:24, hétfő | Belföld
Forrás: mti.hu

OKF: 73 ezer hektáron folytatódik az országos szúnyogirtás

OKF: 73 ezer hektáron folytatódik az országos szúnyogirtás

Folytatódik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által június elején megkezdett szúnyogirtás; a héten újabb 73 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat,

és pótolják a kánikula miatt kimaradt területek ártalmatlanítását is.

Mukics Dániel közölte: eddig 547 ezer hektáron permeteztek a szakemberek, ami már több mint kilencszáz települést érintett. Ha az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten 233 településen, 73 ezer hektáron irtanak - tette hozzá.
Elmondta: a múlt héten érvényben lévő hőségriadó jelentősen akadályozta a munkálatokat. A kánikulában ugyanis csökken a irtáshoz felhasznált szerek hatása, hiszen megváltozik a szúnyogok viselkedése, módosul a rajzásuk ideje.
A múlt héten ezért elsőként a légi, majd a földi kémiai kezeléseket függesztették fel, több településen is elmaradt a permetezés. A hőség miatt elmaradt kezeléseket ezen a héten pótolják. A heti terv szerint Békés, Pest, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun, Baranya, Somogy, Tolna és Jász-Nagykun-Szolnok megyében lesz szúnyoggyérítés. Vas és Zala megyében, valamint Budapest hat kerületében részleges földi kémiai kezelést terveznek.
A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen. Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyogirtást - mondta Mukics Dániel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma