Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 22. 09:30, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Nyugodt éve volt a pápai tűzoltóknak

Nyugodt éve volt a pápai tűzoltóknak

Évértékelő és feladat meghatározó állománygyűlést tartott pénteken a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága.

Az ülés egyperces néma felállással kezdődött, a tragikus körülmények között elhunyt Németh Tamás emlékének tisztelegve. Horváth Sándortűzoltó őrnagy, tűzoltóparancsnok a 2015-ös évet értékelve elmondta, nyugodt, átlagos évet zárt a pápai tűzoltóság. - A Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon 2015. január 1-je és 2015. december 31.-e között a káresemények 36%-át a műszaki mentések, 39%-át a tűzesetek tették ki - mondta el Horváth Sándor hozzátéve, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, illetve a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett, a tűzoltó-parancsnokság tevékenységét érintő továbbképzéseken maradéktalanul részt vettek. A Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka az előírásoknak megfelelően, szituációs begyakorló, ellenőrző, illetve rendkívüli ellenőrző gyakorlatokat szervezett. Ezen szituációk segítik a valós helyzetre való felkészülést. A gyakorlatok mindegyike megfelelő minősítést kapott. A tavalyi évben is részt vettünk a MH Pápa Bázisrepülőtér Veszélyhelyzeti konferenciáján és gyakorlatán. A Pápai Griff Mentőcsoport gyakorlatának előkészítésébe és kivitelezésébe is bekapcsolódott az állomány. Műszaki-mentési gyakorlatokat hajtottunk végre a környező bányák területén - mondta el a tűzoltóparancsnok.

Az ülésen elhangzott, a tűzoltóság járművei, gépei megfelelő műszaki állapotban vannak, ugyanakkor a gyakori használat miatt folyamatos karbantartást igényelnek. A kirendeltség 2015-ben is jó kapcsolatot ápolt iskolákkal, különböző programok, rendezvények állandó résztvevői voltak a pápai lánglovagok. - Az állománynak egész évben lehetősége van különböző sportolási lehetőségekre. Nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő fizikai állóképesség megszerzésére és annak szinten tartására - mondta el Horváth Sándor.

Az ülést követően Csillag István, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Kirendeltségének vezetője minősítő értékelést adott átt az előző évre vonatkozóan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.