Városlista
2018. július 19, csütörtök - Emília

Hírek

2018. Július 09. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Nyolc próbajátékossal a soraiban kapott ki első felkészülési meccsén a Perutz

Nyolc próbajátékossal a soraiban kapott ki első felkészülési meccsén a Perutz

A felkészülés első hetének utolsó napján a Perutz FC lejátszotta első edzőmérkőzését, melyen a szintén harmadosztályú Jászberény 2-0-s győzelmet aratott.

Perutz FC - Jászberény 0-2 (0-0) Gsz.: Szanku, Farkas

Perutz FC: 1. félidő: Sánta - Szalai Cs., Császár, Udvardi, Böröczky - Somogyi, Molnárt, Győkér, Jurik, Szabó B. - Szedlacsek, 2. félidő: Szigeti - Füleki M., Kozma, Domján, Bohner - Baldauf, Szabó T., Kovács D., Iványi, Benecz - Füleki N., edző: Rozmán László. Jászberény: Menczeles (Miski) - László, Szemere, Szanyi, Fejes (Szabó T.) - Lékó (Bálint), Sándor I., Szőllősi, Győrfi (Borics) - Farkas J. (Szabó Á.), Szanku, edző: Arany László.

A jászberényiek egyhetes ausztriai edzőtáboruk lezárultát követően a hazafelé vezető úton még megálltak Pápán és összemérték erejüket a pápai alakulattal. A sárga-kékek keretét kettébontotta Rozmán László, a Perutz vezetőedzője mindegyik félidőre más-más csapatot küldött pályára, négy próbázó az első, ugyanennyi jelölt a második félidőben kapott lehetőséget a bizonyításra. A hatodik percben az egyik próbajátékos, Győkér Tamás átlövésből veszélyeztetett, de Menczeles kapus a helyén volt. Négy perccel később Lékó dolgoztatta meg Sántát, majd szintén a hazai kapu előtt egy labdavesztés után Farkas tévedett centiket. A félidő derekán Szanyi beadással feléről bedobása után Lékó bólintását hárította bravúrral Sánta. Tíz perccel a szünet előtt életjelet adott magáról a Perutz, Császár kiváló ütemű kiugratása után Szabó Bence átemeléssel próbálkozott, ám ez nem volt pontos, így a kint álló Menczeles könnyedén lehúzta a játékszert. Szünet után Szanku közeli lövését tolta bravúrral fölé Szigeti, majd még ugyanebben a percben megint Szanku kapott jó labdát az tizenegyespont környékén, és senkitől sem zavartatva a kapu bal oldalába gurított 0-1. Öt perccel később Iványi lábában volt az egyenlítés, ám a lövés centikkel elkerülte a vendég kaput. A 77. percben kettőre nőtt a különbség, Sándor mélységi indítása után Farkas jobb külsővel a bal sarokba pörgette a labdát 0-2. Az utolsó negyed órában a kilátogatók még Szigeti újabb védésének tapsolhattak, más említésre méltó esemény nem történt, a Perutz a vártnál gyengébb játékkal rukkolt elő, de bőven van még idő a javításra és természetesen a játékoskeret is erősödni fog, amitől minőségi javulást remélhetünk. Rozmán László is csalódottan csóválta a fejét a lefújás után.

- Ezt a mérkőzést beáldoztunk annak, hogy a nyolc próbajátékost megnézzük - nyilatkozta a nemrég kinevezett tréner. - Természetesen messze nem ez a pápai csapat az, amiben hosszútávon gondolkodunk, messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a ma látottakból. Sem a mutatott játékkal, sem néhány játékos hozzáállásával sem voltam megelégedve, biztos vagyok benne, hogy a közönség ilyen gyenge játékot a jövőben nem fog látni. Három meghatározó labdarúgóval is előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, ha minden jól megy, hamarosan csatlakoznak hozzánk, a nyolc próbajátékos többségétől pedig minden bizonnyal elköszönünk.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy Horváth Tamás a megyei bajnokságban szereplő Ajka Kristály csapatánál folytatja pályafutását. A csapatra a következő héten két felkészülési találkozó vár, július 11-én, szerdán 17 órától Mosonmagyaróvár, július 14-én, szombaton 11 órai kezdéssel pedig a Veszprém lesz az ellenfél.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 17. 20:28, kedd | Helyi

Csütörtökön szállítják Pápára a kiállításra előkészített MIG-21-est

Pápára szállítják azt a MiG-21-es vadászrepülőgépet, amelyet tervezetten 2018 novemberében a Pápát elkerülő út egyik körforgalmában állítanak majd ki.

2018. Július 17. 19:38, kedd | Helyi

Pápai volt a Mosonmagyaróváron szörnyethalt munkás

Halálos munkabaleset történt szombaton este hat óra előtt néhány perccel Mosonmagyaróváron, a Mofém-gyár területén.

2018. Július 17. 06:48, kedd | Helyi

Megrúgta az ügyeletes orvost

Ittasan vezetett, majd a vérvétel során megrúgta az orvost egy 64 éves gutorföldi asszony. A rendőrök elfogták.

2018. Július 15. 08:51, vasárnap | Helyi

A nyaralók biztonságáért

A pápai rendőrök prevenciós céllal keresték fel a fürdő- és üdülőhelyeket.