Városlista
2018. szeptember 20, csütörtök - Friderika

Hírek

2018. Július 09. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Nyolc próbajátékossal a soraiban kapott ki első felkészülési meccsén a Perutz

Nyolc próbajátékossal a soraiban kapott ki első felkészülési meccsén a Perutz

A felkészülés első hetének utolsó napján a Perutz FC lejátszotta első edzőmérkőzését, melyen a szintén harmadosztályú Jászberény 2-0-s győzelmet aratott.

Perutz FC - Jászberény 0-2 (0-0) Gsz.: Szanku, Farkas

Perutz FC: 1. félidő: Sánta - Szalai Cs., Császár, Udvardi, Böröczky - Somogyi, Molnárt, Győkér, Jurik, Szabó B. - Szedlacsek, 2. félidő: Szigeti - Füleki M., Kozma, Domján, Bohner - Baldauf, Szabó T., Kovács D., Iványi, Benecz - Füleki N., edző: Rozmán László. Jászberény: Menczeles (Miski) - László, Szemere, Szanyi, Fejes (Szabó T.) - Lékó (Bálint), Sándor I., Szőllősi, Győrfi (Borics) - Farkas J. (Szabó Á.), Szanku, edző: Arany László.

A jászberényiek egyhetes ausztriai edzőtáboruk lezárultát követően a hazafelé vezető úton még megálltak Pápán és összemérték erejüket a pápai alakulattal. A sárga-kékek keretét kettébontotta Rozmán László, a Perutz vezetőedzője mindegyik félidőre más-más csapatot küldött pályára, négy próbázó az első, ugyanennyi jelölt a második félidőben kapott lehetőséget a bizonyításra. A hatodik percben az egyik próbajátékos, Győkér Tamás átlövésből veszélyeztetett, de Menczeles kapus a helyén volt. Négy perccel később Lékó dolgoztatta meg Sántát, majd szintén a hazai kapu előtt egy labdavesztés után Farkas tévedett centiket. A félidő derekán Szanyi beadással feléről bedobása után Lékó bólintását hárította bravúrral Sánta. Tíz perccel a szünet előtt életjelet adott magáról a Perutz, Császár kiváló ütemű kiugratása után Szabó Bence átemeléssel próbálkozott, ám ez nem volt pontos, így a kint álló Menczeles könnyedén lehúzta a játékszert. Szünet után Szanku közeli lövését tolta bravúrral fölé Szigeti, majd még ugyanebben a percben megint Szanku kapott jó labdát az tizenegyespont környékén, és senkitől sem zavartatva a kapu bal oldalába gurított 0-1. Öt perccel később Iványi lábában volt az egyenlítés, ám a lövés centikkel elkerülte a vendég kaput. A 77. percben kettőre nőtt a különbség, Sándor mélységi indítása után Farkas jobb külsővel a bal sarokba pörgette a labdát 0-2. Az utolsó negyed órában a kilátogatók még Szigeti újabb védésének tapsolhattak, más említésre méltó esemény nem történt, a Perutz a vártnál gyengébb játékkal rukkolt elő, de bőven van még idő a javításra és természetesen a játékoskeret is erősödni fog, amitől minőségi javulást remélhetünk. Rozmán László is csalódottan csóválta a fejét a lefújás után.

- Ezt a mérkőzést beáldoztunk annak, hogy a nyolc próbajátékost megnézzük - nyilatkozta a nemrég kinevezett tréner. - Természetesen messze nem ez a pápai csapat az, amiben hosszútávon gondolkodunk, messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a ma látottakból. Sem a mutatott játékkal, sem néhány játékos hozzáállásával sem voltam megelégedve, biztos vagyok benne, hogy a közönség ilyen gyenge játékot a jövőben nem fog látni. Három meghatározó labdarúgóval is előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, ha minden jól megy, hamarosan csatlakoznak hozzánk, a nyolc próbajátékos többségétől pedig minden bizonnyal elköszönünk.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy Horváth Tamás a megyei bajnokságban szereplő Ajka Kristály csapatánál folytatja pályafutását. A csapatra a következő héten két felkészülési találkozó vár, július 11-én, szerdán 17 órától Mosonmagyaróvár, július 14-én, szombaton 11 órai kezdéssel pedig a Veszprém lesz az ellenfél.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 19. 16:43, szerda | Helyi

Autómentes nap a Fő téren

Az Autómentes Nap a társadalom környezettudatosságának erősítését célzó rendezvény.

2018. Szeptember 19. 16:29, szerda | Helyi

Elvitt egy napszemüveget a képen látható néni, a pápai rendőrség keresi

A pápai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

2018. Szeptember 18. 18:13, kedd | Helyi

Riasztották a pápai kutató-mentő helikoptert

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel 2018. szeptember 17-én a kora délutáni órákban Csákberény és Csókakő között egy siklóernyős balesetet szenvedett.

2018. Szeptember 18. 16:00, kedd | Helyi

Jól halad a kastélykerítés újjáépítése

A meglehetősen rossz állapotú, vagy már nem is létező kerítés és kovácsoltvas kapu újjáépítése zajlik az Esterházy-kastély környezetében.