Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Augusztus 18. 07:51, szombat | Belföld
Forrás: Idokep.hu

Nyárias idő lesz a hosszú hétvégén

Nyárias idő lesz a hosszú hétvégén

Visszatérnek a 30 fok feletti maximumok, nemzeti ünnepünkön is igazi nyári időben lesz részünk.

hosszú hétvége időjárását alapvetően a napsütés fogja meghatározni, de időnként elszórtan nagyobb gomolyfelhők megjelenhetnek az égen. A jelenlegi számítások szerint szombaton az északi határ közelében, valamint délen fordulhat elő átmenetileg egy-egy futó zápor, néhol zivatar, de nem ez lesz a jellemző az egész napra. A gyenge, mérsékelt szélben 30-33 fok közé melegedhet a levegő. Vasárnap a napos idő folytatódik, lokálisan frissítő zápor, esetleg zivatar csak egy-egy helyen fordulhat elő, de ismét ki kell hangsúlyozni, hogy nem ez lesz a jellemző. Az északi-északkeleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb hőmérséklet országszerte 30 fok felett alakul.

Igazi nyári időben telhet a nemzeti ünnep

Augusztus 20-án sem fogunk fázni, folytatódik a meleg idő. Sok napsütésre számíthatunk ezen a napon is, de gomolyfelhők is megjelennek majd az égen, viszont gyenge zápor, esetleg zivatar csak elvétve alakulhat ki egy-egy helyen - a friss számítások szerint az északi tájakon -, melyek csak kis időre zavarhatják meg a szabadtéri programokat. Az északi-északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. A hajnali órákban 16-20 fok körül alakul a hőmérséklet, délután pedig 30-34 fok közötti maximumokra van kilátás.

A jelenlegi számítások szerint az esti tűzijáték idején csapadéknak elhanyagolható az esélye Budapesten, és az ország más településein is, a légmozgás sem lesz már jelentős, és a hőmérséklet is 24-27 fok körül alakulhat.

Egy-két fokkal fokozódik a hőség

A keddi és szerdai nap időjárását is a sok napsütés határozhatja meg, említésre méltó csapadék az ország legnagyobb részén nem valószínű. Egy-két fokkal fokozódik a nappali felmelegedés, így ismét lesznek olyan tájak, ahol a csúcshőmérséklet megközelíti, helyenként pedig el is érheti a 35 fokot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről