Városlista
2019. március 21, csütörtök - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2019. Január 02. 08:41, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nincs újév fergeteges fúvós koncert nélkül!

Nincs újév fergeteges fúvós koncert nélkül!

Teljesen megtelt a Városi Sportcsarnok az Újévi Fúvós Show-ra, amely színvonalában talán a korábbiakat is felülmúlta!

15. alkalommal rendezte meg a Pápai Fúvószenekar az újévi koncertet, melyhez új helyszínt kellett választani, ami nem is volt olyan egyszerű feladat, de a zenekar tagjai tökéletesen megoldották a dolgot, a látványra és a hangzásra sem lehetett panasz. Ahogy azt már a korábbi években megszokhatta a közönség, nemcsak klasszikus fúvós darabokat adnak elő a zenészek, hanem ismert slágereket, Horváth Adrián karnagy hangszerelésében. A koncert első része szólt inkább a hagyományokról, míg a második a show-ról.

Az idei évben nem kisebb fába vágták a fejszéjüket a pápai fúvósok, mint hogy Queen számokat dolgozzanak fel, vendég énekesek közreműködésével. És milyen jól tették.

Solti Ádám nem először vendégeskedik a zenekar koncertjein, azt vallja, hogy itt nem ő a lényeg, hanem a pápai fúvósok, ezért állt mindig a színpad szélére. Persze ettől függetlenül remekül énekelt és fokozta a hangulatot, csakúgy, mint Ress Hajnalka, akin szintén látszott, nagyon élvezi a koncert minden egyes percét. A tavalyi évet kihagyta ugyan, de most visszatért a színpadra Ekanem Bálint is, szinte berrobbant a koncertre, a közönség sorai között. Fodor Bernadett most lépett fel először a Pápai Fúvószenekarral, a pápai származású operaénekes csodás hangja is hozzátett a koncertélményhez. Freddie Mercuryt Glassl Dominik idézte meg az egyes számok között.

Folytatás január 5-én, szintén telt házzal!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 20. 15:43, szerda | Helyi

125 esztendeje hunyt el Kossuth Lajos

2019. Március 20. 14:00, szerda | Helyi

Két pápai sportolóval a soraiban lett aranyérmes a magyar válogatott

Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon aranyérmet szerző magyar labdarúgó válogatottat a Balla DSE két tagja, Horváth Dávid partnerjátékosként, Bogdán Sándor pedig SO sportolóként erősítette.

2019. Március 19. 20:33, kedd | Helyi

Lakossági fórumon kérték ki a lakosság véleményét a Külső-Várkert megújítási terveiről

Zöld Város II. projekt Külső-Várkertre vonatkozó első tanulmányterveinek megvitatására az önkormányzat lakossági fórumot szervezett, hogy a pápaiak javaslatait megismerve, azokat továbbítsa a tervezők felé.

2019. Március 19. 20:30, kedd | Helyi

Helyreigazító cikkekből csinált kiállítást a Jobbik

A tárlatot még holnap délutánig megtekintheti a pápai Március 15. téren – mondta el Süle Zsolt.