Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 04. 08:05, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápa-ma.hu

Nemzetközi kézilabda fesztivál lesz Pápán

Nemzetközi kézilabda fesztivál lesz Pápán

Augusztus 7-13. között huszadik alkalommal, 28 ország 167 csapatának részvételével rendezik meg a Cell-Cup elnevezésű nemzetközi kézilabda fesztivált.

A Cell-Cup 1997-ben Celldömölkről indult, majd Pápa, 2005-től pedig Veszprém lett a központ. Idén a szervezők tájékoztatása szerint várhatóan közel 3500 játékos és több mint 2000 kísérő érkezik a fesztiválra a csapatokkal. A Veszprémben tartott sajtótájékoztatón Süle Nándor szervező elmondta: az idei fesztivál a résztvevő nemzetek száma és a csapatok összlétszáma tekintetében is rekordot ért el. Az öt napon át zajló versenyen napi több mint száz mérkőzést játszanak négy veszprémi sportcsarnokban, valamint Alsóörs, Ajka, Balatonfüred, Várpalota és Pápa további hét sportlétesítményében, a döntőket pedig a Veszprém Arénában rendezik majd. A csapatok tíz kategóriában, öt-öt női és férfi korosztályban mérkőznek meg egymással, a tornára a férfi felnőtt kategóriába a Bakonyerdő Elmax VSE Pápa U23-as alakulata is benevezett. Az ünnepélyes nyitó és záró gálának, valamint a különböző kategóriák döntő mérkőzéseinek 2016-ban is a Veszprém Aréna lesz az otthona, Pápán három napon keresztül – augusztus 8-án, 9-én és 10-én – zajlanak majd a találkozók, a csoportbeosztások elkészültek, a sorolást is hamarosan nyilvánosságra hozzák a szervezők, melyről természetesen beszámolunk.

Címkék: cell-cup, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -