Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Január 02. 13:32, hétfő | Helyi
Forrás: Veszprém megyei rendőrség

Nemesgörzsönyben tört-zúzott egy férfi szilveszterkor

Nemesgörzsönyben tört-zúzott egy férfi szilveszterkor

Számos bejelentés érkezett a rendőrségre szilveszterkor Veszprém megyében.

A rendőrséget többnyire a hangos tűzijátékozás, valamint petárdához hasonlító eszköz használata miatt hívták az emberek, mely bejelentések helyszínén a rendőrök nem állapítottak meg jogsértést, intézkedés megtétele nem vált szükségessé. Egy esetben szerzett a rendőrség tudomást arról, hogy a tűzijáték működtetése során személyi sérülés történt. Az új esztendőt köszöntő 16 éves zirci illetékességű fiatalember kéz és arcsérülést szenvedett, amikor az engedéllyel vásárolt játéktelepet működésbe hozta, viszont azt nem az előírásnak megfelelően alkalmazta. A sérültet a mentők kórházba szállították.
A hangos zene miatt is sok bejelentés érkezett a rendőrségre. Valamennyi telefonhívásra reagáltak a járőrök, a helyszíneken a szilveszterezők figyelmét felhívták arra, hogy halkítsák le a zenét, és legyenek tekintettel azokra, akik pihenni szeretnének, melyet valamennyi esetben megértettek, így az óévbúcsúztatás csendháborítás nélkül zajlott. A balatonfüredi rendőröknek sem kellett végül intézkedniük azzal a férfival, aki elment egy buliba meghívott vendégként, de onnan nem akart távozni, hiába szólította fel erre a házigazda. Még a járőrök kiérkezése előtt sikerült saját elhatározásából elhagynia a házat.

Nemesgörzsönyben pedig egy 25 éves férfi tört-zúzott a saját lakásában szilveszter hajnalán, melyet a családtagok nem toleráltak és jobbnak látták, ha rendőrt hívnak az ittas fivérhez.

Balatonudvariban és Berhidán már büntetőeljárást kellett indítaniuk a rendőröknek két férfi ellen. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság egyenruhásai garázdaság gyanúja miatt elfogták és előállították azt a 18 éves pátyi lakost, aki a balatonudvari kultúrház ajtaját megrongálta. Az alkoholos befolyásoltság alatt álló férfi nem akart tudomást venni arról, hogy zártkörű a rendezvény, melyre ő nem hivatalos, ezért a bejárati ajtót rugdosni kezdte, melyből egy darab kitört. Berhidán pedig egy 40 éves helyi lakos sodródott le az úttestről gépkocsijával a település egyik utcájában, ahol egy villanyoszlopnak is nekiütközött. Ugyan a férfival szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat negatív eredménnyel zárult, felmerült a gyanú, hogy bódító hatású szert fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, így ellene büntetőeljárást indított a Várpalotai Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.