Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Április 28. 08:18, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem fogadta el a képviselő-testület a Pápai Városfejlesztő Kft. beszámolóját

Nem fogadta el a képviselő-testület a Pápai Városfejlesztő Kft. beszámolóját

Olyan korábban soha nem történt, hogy egy önkormányzati cég beszámolóját ne fogadták volna el, ráadásul a polgármester is élesen bírálta a társaságot.

Több negatív észrevétel és kérdés illette a tegnap képviselő-testületi ülésen a - lényegében a Városgondnokság utódjaként működő - céget - derült ki a Pápai Médiacentrum híradásából. Az ülést követő sajtótájékoztatón pedig dr. Áldozó Tamás polgármester olyan élesen bírálta a Városfejlesztő Kft.-t, amelyre szintén nem sok példát találni korábbról:

- Ez a szervezet nem reagál a környezetre, valamiféle régi gyakorlat alapján - és ez a régi, az a nagyon régi, amit mér el kellett volna felejteni - működik, ismételget folyamatokat, amikor pedig külső ráhatással valamiféle technológiai váltásra igyekszünk rábírni, akkor azt a cég visszautasítja. Ez a gazdasági társaság, amely a város szolgálatában dolgozik, ma a pápaiak számára elérhetetlen - fogalmazott a városvezető.

De az ülésen kritika illette a Volánt is, a gyakori járatkimaradások miatt. Úgy tudjuk, hogy a társaság a közeljövőben lényegesen fiatalabb és korszerűbb, alacsony padlós járműflottát állít üzembe Pápán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.