Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 09. 20:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem akarunk bevándorlóország lenni - Lakossági fórumot tartott Pápán a Fidesz és a KDNP

Nem akarunk bevándorlóország lenni - Lakossági fórumot tartott Pápán a Fidesz és a KDNP

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő meghívására Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere tartott előadást a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció kapcsán.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs kérdőívek a napokban Pápára is megérkeztek. - A lakossági fórumon tájékoztatni kívánjuk a polgárokat arról, hogy mit is jelent a Soros-terv és milyen veszélyekkel jár. A képviselő bemutatta a nemzeti konzultációs kérdőívet, melynek kérdéseit könnyen megválaszolhatóként jellemezte.

A meghívott előadó elmondta, a demokráciához hozzá tartozik, hogy az embereket időről-időre kiemelten fontos kérdésekben megkeressék, konzultációra hívják, lehetőséget adjanak arra, hogy véleményt formáljanak. Cser-Palkovics András hozzátette, az ilyen lakossági fórumokon elmondják az érveiket, adatokat, amelyek amellett szólnak, hogy miért nem szeretnék, ha Magyarország a bevándorlók országává válna és hogy a magyar embereknek legyen meg a joga elndöntei, hogy kikkel kíván együtt élni. Az ilyen alkalmakkor a polgárok vélemyényére is kíváncsiak, akik kérdéseket is feltehetnek a lakossági fórumokon.

- Az emberek mindennapjaiban az egyik legfontosabb kérdés, hogy biztonságban érzik-e magukat. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy az a biztonság, amit kivívtunk magunknak, amit sikerült elérnünk, az fenntartható-e. Akkor lesz fenntartható, ha mi dönthetjük el, hogy kikkel kívánunk együtt élni, ha meg tudjuk védeni a saját értékeinket, a saját kultúránkat. Ez fogja megteremteni annak a lehetőségét, hogy a következő esztendőkben is biztonságban élhessünk - fogalmazott Cser-Palkovics András.

Az előadó kivetítő segítségével mutatta be népes hallgatóságának a Soros-tervet és annak veszélyeit. A székesfehérvári polgármester úgy látja, nincs más politikai erő ma Magyarországon, mely meg tudná védeni az országot, ez a mostani konzultáció és a jövő évi választások tétje is.

Cser-Palkovics András szerint a biztonság, a magyar kultúra, értékek megőrzése kérdésében van egy erőteljes közmegegyezés. - Mi szeretnénk azokat is megszólítani, akik ezekben a kérdésekben egyetértenek velünk, még ha más területen vitáink is vannak. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert szeretnénk elérni, hogy ebben a kérdésben közmegegyezés alakuljon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.