Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Október 04. 11:38, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Néhány héten belül elkészül az új pápai piac

Néhány héten belül elkészül az új pápai piac

Élénken foglalkoztatja a pápaiakat az új vásárcsarnok építése, melynek remek példája volt az a péntek délelőtti alkalom, amelyen a városlakók megtekinthették a hamarosan elkészülő létesítményt.

A délelőtt 10 órára meghirdetett helyszínbejáráson dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a szép számú érdeklődőt. A városvezető úgy fogalmazott, hogy bízik abban, hogy az új piac legalább olyan jó találkozási hely lesz a városban, mint amilyen a régi volt és legalább akkora örömmel érkeznek majd ide az árusítók és a vásárlók. A csarnok építésének ez a fázisa október 31-ig kell, hogy befejeződjön – most úgy tűnik, hogy addigra el is készül a kivitelező – viszont a 12 üzlethelyiség bérlője fog még munkát végezni ezt követően is, mivel nekik kell aszerint formálniuk az üzletüket, hogy milyen jellegű tevékenységet fognak bennük folytatni. Ezzel párhuzamosan a hatósági engedélyek megszerzésére is sort kell keríteni, úgy számolunk, hogy december közepére, végére teljes értékűen használható lesz az épület. Azt gondolom, hogy a jövő év elejétől indulhat el itt az árusítás – tette hozzá a polgármester.

Az üzletek bérlőit pályázati úton fogják kiválasztani, a pályázatok beadására még van lehetőség. A csarnokban 88 darab árusító helyet alakítanak ki, amelyeken a klasszikus piaci tevékenység zajlik majd, előnyben részesítve a helyi termelőket, akik ingyenesen árusíthatnak majd a piacon – tudtuk meg Áldozó Tamástól, aki örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a pápaiak ilyen nagy számban érdeklődnek az építkezés iránt.

A 830 négyzetméteres vásárcsarnokban hét sorba rendezve helyezik el az asztalokat, amelyek mozdíthatók, így rendezvények helyszíne is lehet az új piac. 12 üzlethelyiség található az épületben, amelyek 43 négyzetméter alapterületűek, de kiszolgáló helyiségek, gombavizsgáló, piac iroda és vizesblokkok is helyet kaptak a létesítményben. Az épületet három irányból, összesen 165 méter hosszan úgynevezett zöld fal veszi körbe, melynek jelenleg még csak az acél szerkezete látható, de hamarosan az arra felfutó borostyánt is elhelyezik a tárolóedényekbe. Az építkezésre 500 millió forintot nyert el a pápai önkormányzat a Területi és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán, amelyet saját forrásból mintegy 230 millióval egészített ki.

Nagyon hangulatosnak ígérkezik a sétány a zöld fal és a csarnok épülete között

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.