Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Május 11. 16:51, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), nso.hu

Nagyszerű játék, de eddig miért csak most?

Nagyszerű játék, de eddig miért csak most?

Kiütéses győzelmet aratott a Lombard Pápa az Egri Fc ellen, s ezzel az Nb2-be küldve ellenfelét. Osztálykülönbség volt a két csapat között.

Az egriek abban a tudatban léptek pályára Pápán, hogy ha vereséget szenvednek, matematikailag is búcsút vesznek az élvonaltól. Az első negyedórában még felvették a lépést a házigazdákkal – ekkor nemigen forogtak veszélyben a kapuk, de aztán a 17. percben Marics bal oldali beadására Griffiths érkezett, és az ötös bal oldali csücskétől a kapu bal alsó sarkába csúsztatott (1–0).

Ez aztán negyedórás pápai gólfesztivált indított útjára: a 22. percben egy előreívelt labdát Jaszmin Mecinovics fejelt saját kapuja felé. Az ott ólálkodó Quintero pedig köszönte szépen, kicselezte a kilépő Sztankó Gábor kapust, majd estében jobbal, öt méterről a kapu közepébe lőtt (2–0).

Újabb négy perccel később Marics kényszerítőzött Griffithsszel, majd a visszakapott labdát két védő szorításában bevezette a 16-oson belülre, s nyolc méterről, a kilépő Sztankó mellett ballal a kapu bal oldalába lőtt (3–0). A 33. percben pedig Marics ugratta ki a bal oldalon kilépő Arszicsot, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd éles szögből, 13 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt (4–0).

Ezt követően is a pápaiak maradtak támadásban, s tetszés szerint szerezhettek volna még gólokat a teljesen szétesett egri védők asszisztálása közepette, de Marics újabb lövéséből, illetve már a második félidő elején Griffiths kísérletéből sem lett gól.

Ezután visszább vettek a hazaiak, s rá is fizettek, mert a 71. percben szépített az Eger: Albert jobb oldali beadása után a középen érkező Horváth öt méterről, előrevetődve fejelt a kapu bal oldalába (4–1). A kapott gól kissé felpaprikázta a hazaiakat, aminek köszönhetően öt perccel később, egy gyors kontra végén Marics ívelt a jobb oldalon Quinteróhoz, aki átvette a labdát, majd a 16-os jobb csücskétől, jobbal a kapu jobb felső sarkába lőtt (5–1).

Ezt követően Németh Norbert még a kapufát is eltalálta, de gólt megint a Pápa szerzett: a 90. percben az immár negyedik gólpasszát adó Marics ment el a bal oldalon, majd középre adott. A labdát középen a csereként beálló Király vette át üggyel-bajjal, majd hat méterről a kapu közepébe lőtt (6–1). Ez viszont azt jelentette, hogy az egriek búcsút vettek az élvonaltól.

Címkék: lombard pápa, nb1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.