Városlista
2018. július 19, csütörtök - Emília

Hírek

2018. Július 11. 12:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nagyszabású honvédségi bemutató lesz a pápai Fő téren

Nagyszabású honvédségi bemutató lesz a pápai Fő téren

Légvédelmi indítóállások, rakéták, tűzszerész robot, helikopter szimulátor és még számos olyan eszköz lesz látható és akár ki is próbálható, melyek egyébként rejtve vannak a civil szemek és kezek elől.

A Magyar Honvédség idén ünnepli a 170., a Magyar Légierő a 100. évfordulóját, ez utóbbihoz pedig szorosan kapcsolódik a pápai repülőtér 80 éves jubileuma. Mindezek apropóján a Pápai Bázisrepülőtér nagyszabású, nyilvános programot szervez a város főterén, valamint egy zárt körű ünnepséget a meghívott vendégek számára, a légitámaszpont területén - tudtuk meg Gangler László ezredestől, a pápai Bázisrepülőtér parancsnokától.

Augusztus 11-én 10 és 18 óra között egy honvédségi kiállítótérré alakul át a pápai Fő tér. A pápai bázis és különböző társkatonai szervezetek olyan látványos eszközöket vonultatnak fel, mint a különböző hatástalanított fegyverek, tűzoltóautók és berendezések, radarok, légvédelmi indítóállások, légvédelmi rakéták, tűzszerész robot és különböző szimulátorok, melyeket ki is lehet majd próbálni, kézbe fogni, vagy épp megmászni. A téren bemutatják az előretolt repülésirányítók munkáját és munkaeszközeit is, több toborzó sátrat építenek, melyekben a katonai életet mutatják be. A rendezvényen látható és hallható lesz a katonazenekar, valamint a díszelgő alegység bemutatója is.

A nap folyamán bemutatják a Magyar Légierő száz éves történetét feldolgozó, közel ezer oldalas kiadványt, délután 2 órakor, az Esterházy-kastélyban. Az eseménynek több prominens vendége is lesz, többek között Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is megtiszteli jelenlétével a pápai ünnepséget.

Unger Tamás alpolgármester az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón azt mondta, megtiszteltetés a város számára, hogy része lehet az országos rendezvénysorozatnak. Mint mondta, mind személyes, mind pedig hivatalos szinten nagyon jó az együttműködés a városvezetés és a bázisrepülőtér parancsnoksága között. Hozzátette, Pápa büszke katonai hagyományaira és folyamatosan ápolja is ezeket.

A Bajvívó téren szintén augusztus 11-én rendezi meg a Pápai Huszáregyesület a Pápai Történelmi Napot, melynek programjai kiegészítik a Fő téri programokat.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 17. 20:28, kedd | Helyi

Csütörtökön szállítják Pápára a kiállításra előkészített MIG-21-est

Pápára szállítják azt a MiG-21-es vadászrepülőgépet, amelyet tervezetten 2018 novemberében a Pápát elkerülő út egyik körforgalmában állítanak majd ki.

2018. Július 17. 19:38, kedd | Helyi

Pápai volt a Mosonmagyaróváron szörnyethalt munkás

Halálos munkabaleset történt szombaton este hat óra előtt néhány perccel Mosonmagyaróváron, a Mofém-gyár területén.

2018. Július 17. 06:48, kedd | Helyi

Megrúgta az ügyeletes orvost

Ittasan vezetett, majd a vérvétel során megrúgta az orvost egy 64 éves gutorföldi asszony. A rendőrök elfogták.

2018. Július 15. 08:51, vasárnap | Helyi

A nyaralók biztonságáért

A pápai rendőrök prevenciós céllal keresték fel a fürdő- és üdülőhelyeket.