Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. December 06. 19:54, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu

Nagy sikert arattak a motoros mikulások Pápán

Nagy sikert arattak a motoros mikulások Pápán

Fedur Roland barátai, tanítványai 2020. december 6-án a pápai Családsegítők munkatársaival egyeztetve kedves kis meglepetéssel szolgáltak 4 pápateszéri kisgyermekes családnak.

2020 tavaszán szerveződött egy facebookos közösség a Pápa és Celldömölk környékén lakó, ezen helyiségekhez kötődő motorosokból, hogy ne magányosan, hanem egy kialakuló és folyamatosan bővülő baráti körben indulhassanak útnak. A társaság tagjai közül nagyon sokan személyesen is ismerik Fedur Rolandot, a motoros Mikulás akció ötletgazdáját, hiszen ő oktatta őket a motoros jogosítványuk megszerzésekor, vagy részt vettek az általa szervezett vezetéstechnikai tréningeken.

A Mikulás akcióban mindenki aktívan kivette a részét. Saját anyagi helyzetéhez mérten mindenki hozzájárult a csomagok elkészítéséhez. Pápateszéren 4 családnál 17 gyermeknek tudtak - a nem kissé feltűnő megjelenésen kívül - szerény édességcsomagot vinni. Rajtuk kívül Pápán a sétálók között is gazdára talált néhány Mikucsomag, összesen 50 darab.

Csak remélni tudják, hogy a „Hagyj el egy csomagot” akcióban részt vevők ajándékai közül valamennyi gazdára talált és a megtalálók is követték a jó példát.
A társaság számára fontos a jókedv, a kikapcsolódás, de nagy hangsúlyt fektetnek a jó vezetéstechnikára, melynek szakmai irányítása egyértelműen Roland hatásköre, hivatása miatt. Már most szervezés alatt vannak a tavaszi vezetéstechnikai tréningek, mely nem csak a batári kör számára lesznek elérhetőek, hanem minden érdeklődő motoros számára. Sztárvendéget is megkörnyékezett már néhány speciális oktatásra.

Ez a kisfiú nagyon örült a csomagnak, köszönjük a képet Viktóriának!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.