Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 20. 13:51, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nagy mennyiségű lenyúzott állati bőrt találtak a Határ utcánál

Nagy mennyiségű lenyúzott állati bőrt találtak a Határ utcánál

50-60 állat lenyúzott bőrét találták meg múlt héten pénteken a pápai Határ utca közelében, egy földúton. A város elszállíttatta a maradványokat, a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Ma délután már csak néhány szőrcsomó és a kisárgult fű jelzi az illegálisan lerakott bőrök helyét. Dr. Lukács Attila hatósági állatorvostól megtudtuk, a nagy mennyiségű, mintegy 3-5 köbméternyi lesózott szarvasmarha és birkabőr nagy valószínűség szerint vágóhídról származik. Az állatorvos úgy vélekedik, hogy a helytelen tárolás miatt a bőrök tönkremehettek és az elkövető - ahelyett, hogy vállalta volna azok megsemmisítését - az illegális hulladéklerakás mellett döntött. A rendőrségi feljelentés megtörtént, a nyomozást segítheti, hogy a helyszínen találtak két darab krotáliát (füljelző), melyek egyike osztrák, míg a másik szlovák eredetű. Dr. Lukács Attila elmondta, a bőrök akár komoly veszélyt is jelenthettek az emberre, hiszen bizonyos esetben fertőzést is hordozhattak. Ennek vizsgálata még zajlik.

Áldozó Tamás polgármester azt mondta, hogy eddig a lomis tevékenységhez kapcsolható, háztartásokban keletkezett illegális hulladéklerakás okozott gondot a városban, korábban ilyesmire nem volt példa. Hozzátette, egy közforgalom elől el nem zárt közterületen találták meg az állati bőröket, ebben az esetben az önkormányzatnak kell gondoskodni a hulladék elszállításáról, de annak költségeit követelhetik a terület tulajdonosától. Ugyanakkor a városvezető szerint akkor lesz teljes a történet, ha a rendőrség kézre keríti a tettest és ő fogja megfizetni mind a hulladék elszállításának díját, mind pedig a rá kiszabott büntetést. Az önkormányzat minden segítséget megad a rendőrségnek a nyomozásban.

Fotó: Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.